A spontán gyógyulás receptje – Mégis van magyarázat a megmagyarázhatatlanra

A spontán gyógyulás receptje – Mégis van magyarázat a megmagyarázhatatlanra

Címlap / Életmód / Egészség / A spontán gyógyulás receptje – Mégis van magyarázat a megmagyarázhatatlanra

A spontán gyógyulás nem újkeletű dolog, valószínűleg mindig is létezett, és egyesek már évezredekkel ezelőtt tudatában voltak a működésének. Nyilvánvalóan nem a leghitelesebb forrás, viszont már a Biblia számos példát hoz erre, azonban akkor még csodának hívták. 

„Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, és mindenét rájuk költötte ugyan, mégsem látta semmi hasznát, hanem még rosszabbul lett; amikor hallott Jézusról, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok. Azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy meggyógyult a bajából. Jézus azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: Ki érintette meg a ruhámat? Tanítványai így feleltek: Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: Ki érintett meg engem? Jézus körülnézett, hogy lássa, ki tette ezt. Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot. Ő pedig ezt mondta neki: Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!”

Ideje a szemléletváltásnak

Az orvostudomány a különös eseteket spontán gyógyulásnak nevezi, mivel ezek számára megmagyarázhatatlanok. Valójában nincs ezekben semmi rendkívüli, mivel így működünk, ez (lenne) a normális, erre bárki képes, ha a szükség úgy hozza. A betegség nem csupán a fizikai testet érinti. A gyógyulás során sem elegendő egyedül a betegségre figyelni, hanem az emberrel, a maga teljességében szükséges foglalkozni. Ha holisztikus szemlélettel közelítünk, akkor sokkal érthetőbbé válnak a csodás gyógyulások.

Rafaela Lima/pexels.com

Egy sokat sejtető megfogalmazás

A radikális remisszió lecsupaszítva annyit jelent, hogy az ember egy olyan mélyreható, gyökeres változtatáson megy keresztül, ami megállítja a testében zajló kóros folyamatokat, regenerálja a sejteket, helyreállítja a szervezet egyensúlyát, lényegében meggyógyítja önmagát. Kiemelem a változtatás szót, mivel ez tudatosságot, aktív részvételt jelent a folyamatban, tehát nem egy passzívan elszenvedett változásról van szó. Az embernek a saját kezébe kell vennie az irányítást, ha meg akar gyógyulni.

Lépcsőzzünk kitartóan

A következő lépések – szerintem legalábbis – szükségesek a gyógyuláshoz: megértés, elfogadás, felelősségvállalás magunkért, elhatározás, a gyógyulásba vetett hit. A helyzet elfogadása nem egyenlő a belenyugvással, hanem inkább egy dobbantóként kell felfogni. Véleményem szerint szükséges tisztázni a saját felelősségünket a helyzet kialakulásában, mivel semmi sem alakul ki az életünkben a „jóváhagyásunk” nélkül. Azonban ez vagy ennek oka lehet ismeretlen, tudattalan, megértetlen vagy elnyomott.

Az egyik legfontosabb hozzávaló, hogy valaki igazán akarjon meggyógyulni, vagyis minden kétséget kizáróan higgyen benne, megengedje magának, elfogadja a gyógyulás lehetőségét.

Miért mondom el ezeket, mikor magától értetődő? Azért, mert mégis ezeken a lépcsőfokokon botladozunk, és vannak olyanok, akik nem merik elhinni, hogy képesek felmenni a lépcsőn. Valamiért úgy érzem, hogy ide kívánkozik Dr. Ábrahám- Hörömpő Andrea egy gondolata: „Amikor már minden mindegy: ugyanolyan könnyű hinni a lehetetlenben, mint a lehetségesben. Mert a különbség a kettő között csak a fejünkben létezik.”

cottonbro/pexels.com

Egy reményt keltő kutatás

Dr. Kelly Turner több mint egy évtizede kezdett egy különös kutatásba. Világkörüli útra indult, hogy minél jobban megértse a radikális remisszió jelenségét. Elbeszélgetett azokkal, akiknek sikerült legyőzni a rákot. Azóta 1500 esetet elemzett és 250 túlélővel folytatott mélyinterjút tudhat maga mögött. Megállapította, hogy a radikális remisszió minden daganattípusnál, illetve gyakorlatilag bármely stádiumban bekövetkezhet. Ez azért elgondolkodtató.  

A vizsgálódása során több tucat olyan összetevőre bukkant, amit az emberek annak érdekében tettek, hogy meggyógyuljanak. Az adatok átvizsgálása közben fény derült egy határozottan meglepő dologra, mégpedig arra, hogy van kilenc tényező, amit szinte mindenki alkalmazott annak érdekében, hogy elősegítse a gyógyulás folyamatát. A listát átolvasva kitűnik, hogy nagyobb mértékkel esnek latba a lelki és spirituális „intézkedések”, mint a testi vagy úgymond életmódbeli változtatások. 

A teljesértékű gyógyulás 9 kulcsfontosságú tényezője 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást