Életmód / Ezotéria

4 spirituális rutin, ami segít téged a boldogság elérésében és megtartásában

Nem minden esetben könnyű helyesen dönteni, főleg nem egyszerű úgy élni, hogy örökké csak a boldogság és a kiegyensúlyozottság leng körbe minket. Azonban nem is lehetetlen, és neked is legalább törekedned kell rá. Az alábbi négy spirituális rutin abban segít, hogy könnyebben megtaláld a harmóniát a hétköznapokban, és az így elsajátított összhangot sokáig meg is tarthasd!

Higgy a karmában!

Az ezoterikus világban nem is kérdés, hogy létezik a karma, és érdemes is a tanításai alapján élni. A karma lényege annyi, hogy amit adsz, azt vissza is kapod: ha nem akkor és ott, akkor máskor, más formában – egyes tanok szerint egy másik életben. Akárhogy is legyen, abból baj még nem született, ha segítettél valakinek, aki rászorult, vagy támogattál valakit, akinek szüksége volt rá. Ha másért nem, a tiszta lelkiismeretért, és azért a tudatért, hogy nem keltél fel hiába, próbálj segíteni másokon!

Vezesd be az új rutint: Minden héten gyűjtsd össze, mennyi jót tettél az elmúlt napokban! Az apró dolgok is számítanak, pl. elengedtél egy sérelmet a füled mellett a nélkül, hogy veszekedtél volna, vagy előreengedtél valakit a villamoson ahelyett, hogy te is nekiálltál volna tolakodni. Ha türelmes vagy és odafigyelsz a jó cselekedetekre, azok teljesen természetesek lesznek az életedben, és te is részese leszel a megmagyarázhatatlannak tűnő, kellemes élményeknek.

 

Törekedj a lelki tisztaságra!

A karma gyakorlása már egy igen tökéletes lépés a lelki tisztaság felé, de sok embernek jóval többre van szüksége ennél. Egyszerűen azért, mert annyira zsúfoltak és stresszesek a hétköznapjaink, hogy képtelenek vagyunk lazítani. Amikor mégis ott lenne az alkalom, akkor pedig általában netezünk, vagy éppen bámuljuk a tévét ahelyett, hogy saját magunkat építenénk, és lelki megújulásunkra törekednénk.

Vezesd be az új rutint: Minden nap legyen minimum 20 perced kizárólag magadra! Ez alatt az idő alatt zárd ki teljesen a külvilágot, tudatosan arra törekedj, hogy helyesen lélegezz, és száműzd magadból a nap rossz emlékeit, élményeit. Ha tökélyre fejlesztenéd a relaxációt, menj el egy meditáció, vagy jógatanfolyamra, esetleg próbáld ki az agykontrollt!

Sose kívánd a rosszat!

Persze, magának az ember nem sűrűn kíván rosszat, ennek éppen az ellenkezője szokott megesni velünk: másoknak rosszat, magunknak viszont jót kívánunk. Ez ugye jól láthatóan nem túl működőképes elmélet. Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem könnyű mindig mindenkihez pozitívan állni, mindenkinek jót kívánni, de el kell fogadnod: attól, hogy másnak rossz, neked nem lesz jó. A más sérelmén szerzett öröm csak mérgező lehet hosszútávon.

Vezesd be az új rutint: Minden egyes alkalommal, mielőtt sértés hagyná el a szádat, vagy keresztbe tennél valakinek, gondolj bele az ő helyzetébe! Valószínűleg sokkal kevesebbet tudsz róla, mint amennyit hallasz, vagy látsz, nem tudhatod, mit miért tesz. Már csak azért sem szabad előítéletekkel élned! Ahelyett, hogy másnak kívánnál rosszat, kérd magadnak a jót! Mindenki a saját életéért, döntéseiért felelős, ezt te is mindig tartsd szem előtt.

 

Köszönd meg, amid van!

A hétköznapok gondjai között gyakran elfelejtünk hálásnak lenni azért, ami megadatott, és inkább arra helyezzük a hangsúlyt, ami még hiányzik az életünkből. Nos, ez a pesszimizmus tökéletes melegágya. Nem könnyű persze mindig észrevenni a jó dolgokat, főleg nem akkor, ha egyébként nehéz szakaszon mész át. Azonban azt sosem szabad elfelejtened, hogy vannak olyan emberek, akik még a legrosszabb napjaidon is bátran elfogadnák a problémáidat.

Vezesd be az új rutint: Este lefekvés előtt gondold át, mennyi mindennek örülhettél az adott napon! Reggel pedig, közvetlenül ébredés után is adj hálát: ha másért nem, hát azért, hogy te, és minden családtagod fel tud kelni az ágyból az adott napon. Sokaknak ugyanis sem családtagok, sem ágyak nem adattak… Nem beszélve a járás képességéről. Próbálj mindig új és új csodákat felfedezni a napjaidban!

 

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW