Spenótos rizottó

Spenótos rizottó

Címlap / Életmód / Receptek / Spenótos rizottó

Könnyen elkészíthető, olaszos étel. A parmezántól igazán krémes állaga lesz. Friss spenóttal az igazi!

Hozzávalók:

– 20 dkg apró, kerek szemű rizs
– 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
– 2 evőkanál olívaolaj
– 120 ml száraz fehérbor
– 1 liter meleg víz (lehet több, ha még nem főtt meg a rizs)
– 12 dkg reszelt parmezán
– 1 csokor friss spenót, apróra vágva
– só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

1. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a rizst és pár percig pirítsuk az olajban.

2. Öntsük fel a borral, keverjük tovább, míg a rizs fel nem szívja a folyadékot. Öntsük fel egy csésze meleg vízzel, keverjük el. Ha felszívta a rizs a vizet, öntsük fel újra egy csésze vízzel. Addig folytassuk a műveletet, míg a rizs megfő, és az egésznek krémes állaga lesz. Az egész folyamat kb. 15-18 percig tart.

3. Vegyük le a rizst a tűzről, adjunk hozzá spenótot és parmezánt. Sóval és borssal ízesítsük.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!