Könnyen elkészíthető, finom tésztás ételre vágysz? Kevésbé vagy rutinos a konyhában? Ha legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, íme, az ajánlatom: sonkás-paradicsomos tészta.
A fűszerekkel ne takarékoskodj semmiképpen. A hámozott paradicsom konzerv karakterét formáld saját szád íze szerint. Nálam az oregánó kapott hangsúlyosabb szerepet.
Hozzávalók:
- 50 dkg durum maccheroni tészta
- só
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 15 dkg csirkemell sonka
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- toszkán fűszerkeverék
- 2 dkg parmezán
Elkészítés:
A durum tésztát enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát. Állandóan kevergetve picit együtt sütjük tovább a hagymákkal. A konzerv paradicsomot hozzáadjuk. Sózzuk, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és toszkán fűszerkeverékkel ízesítjük. 2 dl hideg vízzel felöntjük. Készre főzzük.
Hozzákeverjük a leszűrt tésztát.
Parmezánnal megszórva frissen tálaljuk.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!