Egy igazán sokoldalú királyi nedű

Egy igazán sokoldalú királyi nedű

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Egy igazán sokoldalú királyi nedű

Kevés olyan alkoholos ital van, amit annyira sokféleképpen fel lehet használni, mint a különböző párlatokat. Az alapanyag ízét mindvégig megőrzik, de sosem tolakodó módon, ezért azontúl, hogy tisztán is élvezhetőek, koktélalapanyagként is nagyon jól működnek. (x)

A vodka

A vodka az egyik legismertebb párlat, több országban is készítik. Magyarországon a legismertebb márka a Royal, az Italkereső kínálatában is többféle Royal vodka megtalálható. 

Az italt korábban Magyarországon készítették a holland Lucas Bols itthoni gyártóüzemében, de később átkerült a gyártás és palackozás egy lengyelországi céghez, amit szintén a holland vállalat üzemeltet. 

Készítés

A gyártó elkötelezett amellett, hogy csak a legtisztább, legjobb minőségű és legtermészetesebb összetevőket használja vodkáihoz. Ez magában foglalja a gondosan kiválasztott gyümölcsöket, valamint a gabonát, sőt még a vizet is. 

A vodka számos magas keményítő- és cukortartalmú élelmiszerből készülhet, például rozsból, kukoricából vagy éppen burgonyából. A Royal vodkák gabonából készülnek, amely tiszta és egyedi ízt kölcsönöz az italnak. Még a felhasznált vízre is nagy hangsúlyt fektetnek, UV-fénnyel tisztítják, az alkalmazott desztillációs technológia pedig egyedülálló Európában, a legmodernebb technikákon alapul.

A lepárlási folyamat a vodka előállításának kulcsfontosságú lépése. Ez úgy történik, hogy a lepárlás után a keveréket speciális módon szűrik, ez fogja biztosítani a tisztaságot, de megőrzi a felhasznált gabona ízét is. 

A gyümölcsízesítésről azt kell tudni, hogy leszüretelt gyümölcsöket méret, szín és íz alapján válogatják és csak a legjobbakat használják fel. A legmagasabb cukortartalmúak kerülnek az italokba, ezáltal lesz igazán telt, intenzív íze a vodkának. 

Ízesítés

A Royal vodka 35%-os alkoholtartalmú szeszes ital. A tiszta vodka mellett még, ahogyan korábban említésre került, számos ízesítésben forgalmaz a cég likőröket, például őszibarackosat, cseresznyéset, de a mogyoró, szilva, ribizli, málna, alma is megtalálható a termékpalettán. A két legújabb íz a mangó és a citrom.  

Kiszerelés és árak

Léteznek egészen kicsi kiszerelések (1 és 2 dl), ezek inkább a rendhagyó méretek, általában ennél nagyobb üvegbe szoktál palackozni a Royal vodkákat, például fél literes, literes palackokba, de van hét deciliteres is.  Az árak is a kiszerelés alapján változnak. A limitált kiadású ízek többe kerülhetnek a hagyományosabb, egyszerűbb ízeknél. 

Fogyasztás

A vodkát sokféleképpen lehet fogyasztani. Ihatjuk tisztán, étkezések előtt aperitifként, vagy olyan koktélok alapanyagként, mint a Bloody Mary, Vodka Martini, Vodkanarancs, White/Black/Green Russian és még hosszan folytathatnánk a sort. 

A Royal ízesített vodkákat gyakrabban fogyasztják tisztán, a lágyabb íz miatt a hölgyek körében is igen népszerű. 

A vodka bár nem tartozik a legmagasabb alkoholtartalmú italok közé, hiszen van ennél jóval erősebb is, a mértékről ennél az italnál sem szabad megfeledkezni.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!