Sapkadivat 2012

Sapkadivat 2012

Címlap / Stílus / Divat / Sapkadivat 2012

Idén is divatban lesznek a sapkák és kalapok számtalan változatai, de ez koránt sem jelenti azt, hogy ha divatos darabot veszünk, az jól is fog állni. A sapkák és kalapok nagyban befolyásolják megjelenésünket, és mivel az egyik legdekoratívabb kiegészítőnk, ezért érdemes tudnunk, hogy melyik illik hozzánk legjobban.

Sportos

A sportos sapkák, mint például a sísapka régóta jelen vannak a hétköznapi utcai viselet között.
Ha egyébként is sportosan öltözködünk, akkor jó választás lehet, de a kicsit is nőies ruhadaraboknak már nagyon nem tesz jót, ha egy bármilyen szép, mégis stílusban hozzá nem illő sísapkával próbáljuk „megkoronázni”.
Lacoste, Agnes

Karima

Sok olyan sapkát találunk, amelyek karimával vannak ellátva, ezért inkább kalapnak számítanak.
Ezekre sokan esküsznek, hiszen nagyon bájos benyomást keltenek, de tudni kell, hogy minél alacsonyabbak vagyunk, annál keskenyebb karimát kell választanunk, ha nem akarjuk, hogy a sapka összenyomja alkatunkat.  
Jordan

Homlokba húzott

Magas homlokhoz kifejezetten jól mutat a homlokba mélyen belehúzott fazonú sapka, hiszen optikailag nem ront az arányokon.
Törekedjünk arra, hogy ha nem rendelkezünk túl magas homlokkal, akkor próbáljunk olyan fazont választani, amely színben közel áll a bőrünk színéhez, így az kicsit összemosódik a sapkával, megemelve a homlokot.
Acne

Elálló fülek

Az elálló fül sajnos sokunkat érintő probléma, és hiába rejtjük el a hibát egy jól megválasztott frizurával, sokszor a sapkában még inkább a füleinkre terelődik a figyelem.
A problémát nagyon egyszerű kezelni, olyan fazont válasszunk, amely a fülcimpánkig takarja a fület. Ha csak félig (vagy akár egyáltalán nem) takar, akkor az nevetségesen nézhet ki, ezért inkább kerüljük el ezeket messziről!
Blugirl

Hosszúkás arc

A hosszúkás arc számára a legkönnyebb ideális sapkát találni, hiszen szinte mindegyik típus megfelelő lesz.
A nagyon magas, erősen függőleges szabásokat talán érdemes nagyobb kritikával próbálgatni, de ezeken kívül bátran viselhető a széles, simléderes, kerek vagy akár pilóta sapka megoldások is.
Burberry

Széles arcforma

A széles arcformát általában nem csak a széles arccsont, de az alacsony homlok is jellemzi.
Mindezek miatt a sapka kiválasztásánál jó, ha ezt figyelembe vesszük, és inkább a homlokot magasító, az arcot keskenyítő hátravetett stílusú kötött sapkák között keresgélünk.
Issa

Szögletes arcforma

Ha az arcformánk inkább szögletes, akkor számunkra a legjobb választás, ha inkább kicsit ferdén viselünk bármilyen sapkát.
Ezek a ferde vonalak ugyanis elterelik a figyelmet az arcvonásokról és így a szögletesség messze nem lesz olyan feltűnő, mint egyébként.
Frani

Magas testalkat

Bizony a testalkat, és főleg a magasság még a sapkák kiválasztásakor is befolyásoló tényező. Fontosabb szempont természetesen az arcforma, de az biztos, hogy a túl magasra nőtt nők körében nem lesz előnyös a túl kicsi fejfedő.
Ez ugyanis rontja az összbenyomást, könnyen aránytalanná teszi a megjelenésünket.
Ralph Lauren

Alacsony testalkat

Túl nagy sapkákat jobb, ha kerülik az alacsony testalkattal rendelkezők.
A nagy fejfedő ugyanis inkább csak összenyomja őket és a ténylegesnél is kisebb növésűnek mutatja viselőjét.
Ermanno Scervino

Személyiség

A boltokban számtalan sapka közül választhatunk, és egészen biztosan megéri többféle fazonnal is kísérletezni.
Az azonban alapszabály, éppúgy, mint az egyéb ruhadarabok esetében, hogy azt a sapkát érdemes választanunk, amelyikben a legjobban érezzük magunkat, mivel illik a személyiségünkhöz!
Limi Feu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást