10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre

Címlap / Életmód / Egészség / 10 ruhadarab és kiegészítő, ami valójában káros az egészségedre / 2. oldal

Magas sarkú cipők

Kétség sem férhet ahhoz, hogy a magas sarkúnál nem sok szexisebb ruhadarab létezik! Azonban míg 2-3 centi plusz nem feltétlenül okoz problémát, addig e felett már komoly egészségügyi veszélynek teszed ki magad, pláne hosszú távon. Nem csak a lábaid fájdulnak majd meg a nap végére, de elsősorban a gerincedre, hátadra és térdedre helyezel óriási nyomást.

Emiatt előbb-utóbb állandóan hátfájással fogsz küzdeni, amit láthatóan semmilyen torna nem képes orvosolni, és a térdeddel is egyre több gondod lesz. Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy többé ne viselj magas sarkút, de mindenképpen figyelned kell a mértékletességre!

 

Hatalmas táskák

Ha rengeteg holmit kell magadnál tartanod, értelemszerű, hogy nagy táskát viszel magaddal. Azonban minél több tárgy kap helyet a táskádban, annál nagyobb tehernek teszed ki a testedet.

Komoly nyomást helyezel ezáltal a vállaidra, a hátadra, még a karjaidra is, ha pedig általában csak egy bizonyos oldalon viseled a táskát, aszimmetrikussá válnak a vállaid is. Érdemes beállni a tükör elé, és megfigyelni, látsz-e eltérést! A legjobb, ha innentől kezdve inkább kétszer átgondolod, mit viszel magaddal, és egy kisebb, könnyebb táskára váltasz. 

 

Alakformáló fehérnemű

A mértékletesség különösen fontos, ha alakformáló fehérneműről van szó! Noha tényleg jó érzés belenézni a tükörbe, és sokkal vékonyabbnak látni magunkat, ezek a ruhadarabok kifejezetten veszélyesek lehetnek az egészségünkre.

A probléma elsősorban ott keresendő, hogy túl erősen feszülnek a testedre, ezáltal pedig egy fűzőhöz hasonlóan összenyomják a belső szerveidet. Szakértők szerint ez hosszútávon akár gyomorégéshez és refluxhoz vezethet. Ezen túl pedig sajnos az idegsérülés is benne van a pakliban, hiszen folyamatosan elnyomja a végtagjaidat, és a vérkeringésedre is káros.

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást