Te is rosszul mosod a hajad? Ezt kellene másképp csinálnod!

Te is rosszul mosod a hajad? Ezt kellene másképp csinálnod!

Címlap / Stílus / Haj / Te is rosszul mosod a hajad? Ezt kellene másképp csinálnod!

Samponozás, dörzsölés, öblítés, kondicionálás, belemasszírozás, öblítés – és kész. A hajmosást sokan letudják néhány perc alatt, egy-két alkalommal a héten, és azt hiszik, így rendben is van. De várjunk csak, valóban jó ez így? Lehet esetleg hatékonyabban csinálni a hajmosást? A válasz igen! Ezzel a néhány egyszerű lépéssel még frissebb és ragyogóbb lehet a frizurád.

Válaszd szét a hajad

Az első hiba, amit hajmosáskor sokan elkövetnek, hogy a fejük tetejére halmoznak egy adag sampont, majd azzal végigdörgölik a hajtöveket.

Valójában a legjobb, ha szétválasztod a hajadat négy részre, majd egy kevés sampont teszel mindegyik választékhoz, és ezzel mosod át alaposan a tincseket.

 

Mosd meg a homlokodnál és a tarkódnál is

Sokan csak a fejük tetején mossák meg alaposan a hajukat, a többi részről pedig úgy gondolják, el van intézve a dolog azzal, ha csak öblítéskor átmossa a víz.

De gondolj bele, hogy a fodrásznál is úgy mossák meg a hajadat, hogy a füled mögött, a homlokodnál és a tarkód környékén is alaposan átdörgölik.

Ez a helyes technika, amit érdemes otthon is gyakorolnod.

 

Samponozz kétszer

Alapszabály, hogy ne csak egyszer samponozzunk, hanem kétszer egymás után, mert az első mosással nem tudunk minden szennyeződést eltávolítani.

Amellett, hogy megismételjük a folyamatot, érdemes nem egy, hanem két sampont is használnunk, amelyből az első mindenképpen legyen tisztító hatású.

Mivel ez jobban szárítja a hajadat, ezért a második típus hidratálós legyen, és utána használj kondicionálót is.

 

Így használd a kondicionálót

A kondicionáló pakolást a hajad alsó kétharmadára érdemes felvinned, mert a hajtöveid általában kevésbé sérültek.

Ha leöblítetted az utolsó adag sampont, a kondicionálót vidd fel erre a területre, majd alaposan masszírozd be.

Hagyd hatni néhány percig, például amíg lemosakszol, majd alaposan öblítsd ki. Utóbbi lépés azért fontos, mert ha a hajadban marad belőle, gyorsabban zsírosodhat.

 

Kéthetente hajmaszk

Érdemes beszerezned egy hidratáló hajpakolást vagy hajmaszkot, amelyet használj nagyjából kéthetente, hogy a hajad kapjon egy kis extra gondoskodást.

Erre azért van szükség, mert az időjárás, az UV-sugárzás, a hideg vagy a nagyobb meleg mind szárítják a hajadat, így érdemes időnként fokozottan ápolnod.

 

Az öblítővíz

Az öblítésnél arra érdemes figyelned, hogy a hajmosási procedúra végén lehetőleg langyos, maximum kézmeleg vizet használj.

Erre azért van szükség, mert a faggyúmirigyek a hő hatására stimulálódnak, így gyorsabban zsírosodik a hajad, ha túl meleg vízzel öblítesz.

Érdemes az egész hajmosás alatt langyosabb vizet használnod, hogy minél jobban óvd a tincseid.

 

+1. A hajszárítás

A hajszárításnál is érdemes odafigyelned arra, hogy ne a legforróbb fokozaton szárítsd a fürtjeid.

A hidegebb levegő egyébként még fixálja is a frizurádat.

A lehető legjobb egyébként, ha este mosol hajat, és hagyod a szabad levegőn megszáradni.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást