Sok olyan élelmiszerünk van, amely ha megromlik, annak bizony legtöbbször egyértelmű jelei vannak. Míg a tej gyakran darabossá válik, a tejfölön penész jelenik meg, a húsfélék pedig általában bőséges levelet eresztenek kellemetlen szagok kíséretében, addig másokról már kifejezetten nehéz megállapítani, hogy megromlottak. Ilyen a tea is, amelynek az aktuális állapotánál több, kevésbé egyértelműnek tűnő szempontot is érdemes figyelembe vennünk.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Hogyan tarthatod frissen?
Ahogyan arról már részben korábban is szó volt, mindig tartsd szem előtt, hogy a tea bizonyos dolgokra érzékeny. Ilyen a levegő, a nedvesség, a fény és a hő – ha ugyanis ezek bármelyikének még viszonylag rövid ideig is ki van téve, könnyen romlásnak indulhat.
A tea frissen tartásának leghatékonyabb módja így az, ha egy átlátszatlan és jól záródó tárolóedénybe kerül – ilyenek például a klasszikus teásdobozok.
Ha pedig üvegedényeket, például befőttesüvegeket választasz a tea tárolásához, akkor feltétlenül kerüljön egy sötét fiókba vagy szekrénybe, hogy védve legyen a közvetlen hő- és fényforrásoktól. Abban az esetben, ha kézműves teát vásárolsz, jó ötlet lehet az is, hogy előbb dobozos verzióban szerzed be, majd később zacskósat veszel, amivel aztán utántöltheted a kifogyott dobozt.