3 romantikusnak induló lánykérés, ami nagyon rosszul sült el

3 romantikusnak induló lánykérés, ami nagyon rosszul sült el

Címlap / Szerelem / Esküvő / 3 romantikusnak induló lánykérés, ami nagyon rosszul sült el

Van, aki csak csendesen felteszi a nagy kérdést, vannak, akik egyszerűen megbeszélik a dolgot, és vannak, akik hatalmas romantikus gesztust terveznek. A dolgok azonban nem mindig alakulnak úgy, ahogyan azt a szerelmes vőlegény elképzelte, és néha bizony nem a meghatottságtól folynak a könnyek a gyűrű fölött.

Elnyelte a tenger

A 38 éves Christopher Garth és barátnője, a 32 éves Lauren Oiye szörfözés közben ismerkedtek meg egymással, így amikor 2019-ben mindkettőjük szülőhelyére, a hawaii Honolulu-ra utaztak, Garth elhatározta, hogy a hullámok hátán teszi fel a nagy kérdést élete szerelmének.

Mikor pontosan azon a helyen lovagolták a hullámokat, ahol évekkel korábban először meglátták egymást, Garth féltérdre ereszkedett a deszkáján, és átkiabált a mellette egyensúlyozó Oiye-nek: „Laura! Szeretlek! Hozzámjössz feleségül!”

A lánykérés kétségkívül romantikus és eredeti módon zajlott, azzal azonban a szerelmes vőlegény sem számolt, hogy a leszálló ágban lévő hullámban egyszer csak lesz egy „bukkanó”, ami dob egyet a deszkán, így a gyűrű kiesik majd a dobozból…

Szerencsére, mint később kiderült, a valódi eljegyzési gyűrű a parton várta a menyasszonyt, biztonságban, a dobozban csak egy replika volt a hatás kedvéért, de azért el lehet képzelni, mit érzett Oiye, amikor repülni látta az ékszert. Az apró incidens szerencsére nem befolyásolta a pár örömét, Lauren igent mondott, a nem mindennapi lánykérés történetét pedig nevetve osztották meg a közösségi oldalakon.

Elkésett kérdés…

A Reddit egy felhasználója, amikor elmondta a szüleinek, hogy meg akarja kérni a barátnője kezét, ők csak azt javasolták, hogy ne az apja módszerét válassza. Ekkor tudta meg, hogy a leánykérés napján (későbbi) apukája ment a (későbbi) anyukájáért a munkahelyére, de elkésett. A lány ezért eleve morcosan várta, és egész hazaúton piszkálta, amiért elkésett, neki várakoznia kellett, és soha semmit nem tud időben elintézni.

A vita odáig fajult, hogy amikor hazaértek, a fiú dühösen az asztalra vágta a dobozt: „Tudod, miért késtem? Emiatt a [email protected] miatt késtem!” Ekkor derült ki, hogy azért nem ért időben a barátnőjéért, mert elment az ékszerészhez a gyűrűért, és azt tervezte, hogy a hazaúton majd megkéri a szerelme kezét, ám erre a folyamatos vita miatt nem került sor, és otthon is csak dühében dobta ki az asztalra a gyűrűt.

A meglepett ara végül igent mondott, és boldog házaséletet éltek, fiuk született, akit szeretetben neveltek fel – de a lánykérés egyikünknek sem tartozik a legkedvesebb emlékei közé.

Nézd meg a lányát, vedd el az anyját?

„Dublinban ismertem meg a (későbbi) férjemet, és miután a kapcsolatunk komolyabbra fordult, úgy döntöttünk, hogy hazautazunk, hogy találkozzon a szüleimmel” – írja egy feleség egy esküvőszervezéssel foglalkozó weboldalon.

„Arról mit sem sejtettem, hogy egy gyűrűt is hoz magával, és azt tervezi, hogy meg fogja kérni a kezemet. A rokonlátogatással azonban úgy elment az idő, hogy sosem jött el az a bizonyos pillanat. Egyik este nagyon fáradt voltam, úgyhogy korán lefeküdtem a régi szobámban, a szüleim a saját hálójukban, a párom pedig a vendégszobában aludt. Amikor hallotta, hogy az apán lemegy a lépcsőn, úgy döntött, ez lesz a tökéletes pillanat, hogy kiosonjon a folyosóra, beszökjön a szobámba, és feltegye a nagy kérdést. Természetesen, ahogyan azt képzelhetik – rossz ajtón ment be. És igen, a vaksötétben letérdelt az ágy mellé, megfogta az anyám kezét, és szerelmet vallott, majd megkérte a kezét. A szüleim eléggé ledöbbentek, én zavarba jöttem, de tudtam nevetni a dolgon, a férjem azonban legszívesebben elsüllyedt volna szégyenében. Végül úgy döntöttünk, hogy hagyjuk az egész nagy, romantikus eljegyzés dolgot, a gyűrű meg az esküvő árát a házunk foglalójára használtuk, és egy kis, formális szertartás során keltünk egybe, 41 évvel ezelőtt.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást