Romantikus és vicces ötletek, ha egyedi esküvőt akarsz

Romantikus és vicces ötletek, ha egyedi esküvőt akarsz

Címlap / Szerelem / Esküvő / Romantikus és vicces ötletek, ha egyedi esküvőt akarsz

Mindenki olyan esküvőt szeretne, amire a vendégek még sokáig emlékeznek, és nem azért, mert egy nagybácsi részegen táncolt az asztalon, vagy mert szeletelés előtt a padlóra bukfencezett a torta. Az alábbi ötletekkel még különlegesebbé teheted az amúgy is különleges napot, és egy részüket akkor is bevetheted, ha szűkös a költségvetés.

Mire fogjátok ropni?

Mindenki azt szeretné, ha az esküvőjén a vendégek jól éreznék magukat. A zene ehhez elengedhetetlen, és általában komoly vita szokott menni arról, hogy a klasszikus mulatós, a nosztalgikus diszkóstílus, vagy éppen a modern slágerek határozzák meg az este hangulatát.
De miért kellene választani? A meghívókhoz mellékelt kis kártyára, amivel a vendég jelezheti, hogy el tud-e menni a lagziba, hagyjatok egy sort, ahol a meghívott javasolhatja az ő kedvenc számát. Lehet, hogy olyan gyöngyszemekre bukkantok, amik nektek eszetekbe sem jutottak volna.

Jó tanács a poháralátéten

Egy esküvőn poháralátétből ezer meg egy kallódik. Jópofa ötlet, ha ezekből egyedi darabokat nyomtattok, rajta a nevetekkel, és egy mondattal:
A jó házasság titka az, hogy… A vendégek tetszés szerint fejezhetik be a mondatot, amikor a kezükbe akad egy poháralátét, ti pedig a buli után összegyűjthetitek a bölcsességeket.

Oszd meg az ötletedet!

Egy fiatal párhoz mindenkinek van néhány jó tanácsa. Helyezzetek el kis kérdőíveket minden asztalon, amin kérdezhettek bármit: szerinted hogyan nevezzük el a gyerekeinket, milyen színűre fessük a hálószobánkat, kutyánk vagy macskánk legyen inkább?
Ez az ötlet akkor is hasznos lehet, ha olyanok ülnek egy asztalnál, akik nem igazán ismerik egymást, mert a közös ötletelés rögtön megtöri a jeget.

Egyedi molinó

Készítsetek egyedi molinót a vörös szőnyeg helyett, amit az oltárhoz vezető útra teríthettek. A nevetek mellett legyenek rajta a legfontosabb események dátumai, ha lehet, akkor fényképpel illusztrálva, időrendi sorrendben haladva.
Így az oltárhoz vezető úton jelképesen még egyszer végigjárhatjátok a kapcsolatotok történetét, ami végül az esküvőhöz vezetett. A molinó egyik részén akár helyet engedhettek a jókívánságoknak is, amit mindenki saját kezűleg írhat rá.

Időkapszula

Tegyetek ki egy zárható dobozt, mellette pedig hagyjatok papírt és tollat, valamint egy üzenetet, amiben megkéritek a vendégeket, hogy írjanak egy üzenetet, jó tanácsot, megjegyzést, viccet, bármit, amit nektek szánnak.
A dobozt nem nyithatjátok ki az első évfordulótokig, akkor viszont garantáltan mulatságos lesz elolvasni, mit írtak a rokonok és barátok az esküvő napján.

Játszósarok a kicsiknek

Egy esküvő nem gyerekzsúr, de ha szeretnéd, hogy azok is jól érezzék magukat, akik kisgyerekkel érkeznek, akkor gondoskodj róla, hogy a legkisebbeknek is jusson ki a mókából.
Egy sarokban lerakott kis asztal néhány papírral és zsírkrétával éppen megfelelő szórakozás a gyerekeknek, és olyan figyelmesség, amit a szülők is értékelni fognak. Arról nem is beszélve, hogy a menyasszony garantáltan megihlet majd néhány gyerkőcöt, így a rajzokból szép emlék lehet.

Névre szóló tornacipő

A menyasszonyi ruha fontos kelléke egy gyönyörű cipő, ami viszont nem biztos, hogy a táncolásra is alkalmas. Ha kényelmesen, mégis stílusosan szeretnéd tölteni az estét, készíttessetek névre szóló tornacipőket, rajta az új nevetekkel.
Nagyobb márkáktól ilyet rendelhettek is, de egy ügyes kezű nagymama rá is hímezheti a neveteket egy pár olcsón beszerzett, egyszerű csukára.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!