Top 10 romantikus hely Magyarországon. Ide menjetek!

Top 10 romantikus hely Magyarországon. Ide menjetek!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Top 10 romantikus hely Magyarországon. Ide menjetek!

Még süt a nap, ezer színben pompázik a természet, ezért ha tehetjük, még a tél beállta előtt látogassunk meg egyet a következő szebbnél szebb helyek közül, akár csak egy hétvégére is. Tegyünk hosszú sétákat a színes levelekkel tarkított természetben, élvezzük a napsütést, és gyönyörködjünk kisvárosaink, parkjaink, természeti látványosságaink őszi bájában.

Veszprém

Gyönyörű történelmi város, amit mindeképpen látnunk kell.

Sétáljunk fel a Vár utcán Szent István és Gizellella szobráig, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óvárosra.

Sáta közben megtekinthetjük a Püspöki Palotát és a Tűztornyot, valamint sok más veszprémi nevezetességet.

Sümeg

A Balatonfelvidék legnagyobb és legjobb állapotban megmaradt vára.

Különösen iskolás korú gyerekekkel érdemes ide ellátogatni, nekik különösen nagy élmény bebarangolni a vár minden egyes részét.

A hegy megmászása testmozgásnak sem utolsó, a várból nyíló panoráma pedig ilyenkor ősszel tán a legszebb

Hévíz

Magyarország egyedülálló gyógyvize.

Ősszel ugyanúgy látogatható, és akár télre is kellemes program. A tó vize ősszel is 30 fok feletti, ezért kivételes élményt nyújt megmártózni benne.

A város körül rengeteg túra- és kerékpárút található, így természetjáró- és mozgásigényünket egyaránt kielégíhetjük.

Gyula

A város egyik fő nevezetessége a 15. században épült vár, amely az egyetlen épen maradt téglavár Közép-Európában.

Másik világhírű gyulai látnivaló a Várfürdő, melyet egy óriási, ősfás parkban alakítottak ki, ahol akár meghitt sétákat tehetünk párunkkal. A fürdő vize 72 fokos.

Ha igazán különleges élményre vágyunk, akkor menjünk pénteken vagy szombaton és vegyünk részt az éjszakai fürdőzésen is.

Lillafüred

Ha igazán romantikus helyet szeretnénk magunknak, válasszuk Lillafüredet. Töltsünk el a gyönyörű kastélyszállóban néhány meghitt éjszakát, a szálló előtti tavon pedig akár csónakázhatunk is kedvesünkkel.

A környéken rengeteg botanikai ritkaságokat láthatunk, ha pedig turistáskodni szeretnénk, akkor vegyük igénybe a környéken található számtalan útvonala egyikét.

Tegyünk egy rövid utazást az erdei vasúttal, kóstoljuk meg a környékbeli pisztrángot és semmiképpen se hagyjuk ki a Fátyol vízesést sem.

Martonvásár

Gyönyörű kastély egy gyönyörű park közepén: ez Martonvásár.

A Brunzvik család a kietlen pusztaságon hozta létre gyönyörű parkját, melyben olyan ritka fafajtákat is láthatunk, mint a mocsári ciprus, a juhar vagy a platán.

A parkon átfolyó Szent László patakot felduzzasztották, így egy mesterséges tavat hoztak létre. Igazi romantikus őszi sétát tehetünk a parkban, fahídon át besétálhatunk a szigetre, ahol nyaranta Beethoven művei hallhatóak.

Zirc

Méltán híres apátságáról és gyönyörű arborétumáról, melyek a 12. században itt letelepedett cisztercieknek köszönhetőek.

Az arborétumban közel 600 különböző fa- és cserjefaj látható, melyek ilyenkor ősszel különösen ideális helyszín egy igazán romantikus kirándulásnak.

Tihany

A Balaton talán legromantikusabb helyszíne. Ha felsétálunk a apátságig, megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, és kipróbálhatjuk a híres tihanyi visszahangot is.

Ha különösen romantikus kedvünkben vagyunk, kiabáljuk a Visszhangkőről párunk nevét, vagy azt, hogy „szeretlek”!

Szentendre

Különösen bájos hangulatú sikátorokkal teli belvárossal, és gyönyörű Duna-parttal rendelkező kisváros.

A belváros legnagyobb része csak gyalogosan látogatható, így készüljünk fel hosszú, hangulatos sétára.

Ha szeretjük a néprajzot, akkor ejtsük útba a Skanzent is, ahol hagyományos népi építészetet és népi életmódot mutatják be a látogatóknak.

Budapest, Városliget

Akár itt lakunk, akár nem, néhány napra csináljunk úgy, mintha turisták lennénk Budapesten. Látogassunk el a Városligetbe, ahol egész napos programunk keretében meglátogathatjuk a Vajdahunyad várának és a Jáki templom mintájára készült épületeket, vagy sétálhatunk a városligeti tó körül.

A liget szomszédságában találjuk a Főváros Állat- és Növénykertet, a Fővárosi Nagycirkuszt, valamint a Vidám Parkot. Ezek kiváló programokat nyújtanak, ha családostul tervezzük a hétvégét.

De hogy az őszi romantikus kikapcsolódás semmiképpen se maradjon el, párunkkal legalább egy órás sétát mindenképpen tegyünk a színes levelekkel megtelt zegzugos Városligetben.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!