A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani

A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani

Ízületi gyulladások

A népi gyógyászat az ízületi problémákra, reumára, köszvényre leginkább a retket ajánlotta. Külsőleg alkalmazva csökkenti a gyulladást és megnyugtatja a fájó testrészt, belsőleg pedig szintén a gyulladások ellen segít, valamint serkenti a szervezet védekező rendszerét, ezáltal erősebbé, ellenállóbbá teszi azt.

Allergia

A retek kiválóan alkalmas az allergiás tünetek enyhítésére is. Napi rendszeres fogyasztásával szervezetünk erősebb lesz, és így a retek segít az allergiás időszak könnyebb átvészelésében. Különösen az éppen tavasszal annyira aktuális virágpor-allergia ellen nyújthat hathatós segítséget, így érdemes naponta megenni néhány darabot belőle.

Retek saláta
istockphoto

Vitaminok

A reteknek nagyon magas vitamintartalma van, különösen C-vitaminban gazdag.

Ez lehetett az egyik oka annak, hogy a retket fogyasztó emberek a középkorban megmenekülhettek olyan betegségektől, mint például a skorbut. Ha sok retket fogyasztunk, azzal ma is csökkenthetjük a megfázás és a fertőzésekkel terjedő betegségek megjelenését.

Méregtelenítés

A retek nagyon hasznos eleme lehet a tavaszi méregtelenítő kúránknak. Vitamin- és ásványi anyag tartalma megőrzi szervezetünk egészségét, míg más hatóanyagai segítenek a szervekben felgyülemlett salakanyagok kitisztításában. Rostjai fokozzák az emésztést, hatóanyagai pedig tisztítják a májat és segítik az epekiválasztást.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást