Otthon / Dekor

Régi kenyérszállító kamionból lett álomotthon – A végeredmény csodálatos!

Te is érezted már azt, hogy jó lenne világot látni, de közben az otthon kényelmét élvezni? Ki mondta, hogy erre nincs lehetőség? Egy angliai házaspár nemrég bebizonyította, hogy csak egy jó terv és némi kitartás szükséges ahhoz, hogy akár egy régi kamionból is álomlakás legyen!

Martin és Iona már régóta egy párt alkotnak, és mindig is imádták az utazást. A munkájuk is lehetővé tette azt, hogy gyakran járják a világot, ezért kipattant a fejükből a gondolat, hogy milyen jól jönne nekik egy olyan házikó, amit az ilyen utakra magukkal is tudnak vinni. Ekkor jött az elképzelés: megvásárolnak egy nagy kamiont, amit korábban kenyérszállításra használtak, és átalakítják saját lakásukká. A végeredmény viszont még az ő elképzelésüket is felülmúlta.

Íme a sárga kamion, ami első ránézésre minden, csak nem egy hívogató és szívmelengető otthon. A pár az interneten vásárolta meg a járművet, 1.3 millió forintnak megfelelő összegért. Négy hónapon át, éjjel-nappal csak ennek átalakításával foglalkoztak.

Nem kevés kreativitás és fantázia kellett ahhoz, hogy a kamiont, ami ilyen belsővel rendelkezik, végül élhető otthonná tudják átalakítani. Pláne, hogy szükség volt konyhára, nappalira, hálószobára és mosdóra is. 

Olvastad már?  Kéthetes terv, amivel az egész lakást kitakaríthatod – kezdd rendezetten az új évet!

A négy hónap alatt az autó árán felül kicsivel több, mint 7 millió forintot költöttek a felújításra és berendezésre. A kamion színét is átalakították, így összességében egy kisebb lakás árából álmodták meg saját utazó házukat.

Íme a mesebeli konyha! A kamion oldalára felszerelt kisajtón át ebbe a “helyiségbe” lépnek be a lakók. Amint látod, megvan benne minden, amire szükség lehet: hűtő, sütő, mosogató és számtalan tárolóhelység. Sőt, még egy kis ablaknak is maradt hely, hogy a napfény is átjárhassa a konyhát.

Rögtön a konyha mellett kapott helyet a kisebb méretű nappali, ahol a helyszűke ellenére két ember tökéletesen elfér. A pár egy L-alakú kanapéval rendezte be a szobát, de kisasztal és kisebb szekrények is helyet kaptak, hogy otthonosabb legyen az összhatás, sőt, még fűtőegység is került be a téli szezonra. Innen nyílik az ajtó a hálószobába is.

A hálószoba a kamion egyik legmenőbb helysége, és belépve meg nem mondanánk, hogy valójában egy autóban járunk. Egy nagyobb franciaágy és egy szekrény fért csak be a szobába, de a színek, a dekoráció és az elrendezés együtt nagyon szuperül néz ki. A kis tetőablak pedig nem csak azt biztosítja, hogy mindig napfény töltse be a helyiséget, de egyúttal még a csillagokat is lehet nézni ezen keresztül az ágyban fekve.

Olvastad már?  Ilyen hatással van a türkiz a lakásodra és így építsd be!

Természetesen a fürdőszoba sem maradhatott ki; a kis méretű mosdó a konyhából nyílik, arra az esetre, ha olyan helyen szállnának meg, ahol nincs lehetőség mellékhelység használatára.

Lakássá alakított kamionjukkal pedig folyamatosan járják a világot, és körbeutazzák Európát is. Mesebeli helyeket látogatnak meg, és az ehhez reggeli panoráma csak még inkább motiválja őket a folytatásra!

Képek forrása: facebook.com