Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Címlap / Stílus / Arc / Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Ha fáradtak vagyunk, akkor bizony nehéz reggelente a legjobbat kihozni a tükörképünkből, ráadásul az időjárás, a különböző külső tényezők (a levegő páratartalma, a napfény mennyisége és még az előző napi hidratáltság is) nagyon könnyen befolyásolják a smink tartósságát és milyenségét. Ahhoz, hogy a legszürkébb hétköznapokon is ragyoghass, kellenek jól bevált trükkök és praktikák – most megosztunk veled néhányat, hogy sose okozzon gondot napközben a csillogás, a száraz bőr, és a szemed alatti karikák… Jöhetnek az alapok!

A színek

Persze azt már nyilván tudod, hogy a bőrszínedhez és bőrtípusodhoz legjobban passzoló alapozót kell kiválasztanod (legyen az bármilyen nehéz is), de azzal is tisztában vagy, hogy először a különböző korrektorokat érdemes alkalmaznod?

Nem is akárhogy: színekre lebontva!

A halvány rózsaszín a kékes elszíneződéseket fogja korrigálni, a barackszín a lilákat, a narancs a sötét foltokat, a sárga a lilás bőrhibákat és árnyékokat, a zöld a pirosságodat tünteti el, míg a lila a sárgásodó részeket!

Ha még egyáltalán nem használtál színes bőrkorrektorokat, érdemes beszerezned egy palettát és próbálgatnod, szuper alapot csinálhatsz vele mielőtt magadra kennéd az alapozód!

A primer

Nyugi, nem baj, ha nem tudod, mi ez a termék, én is csak nemrég ismerkedtem meg vele – és milyen jó döntés volt!

Mivel minden egyes nap elkezdtem délután 2-3 körül „csillogni”, úgy döntöttem, beszerzem ezt az alapozó-alapot, meglátjuk, mire lesz jó. És tényleg működik: ha felapplikálod a színezés után és az alapozó előtt, a sminked matt lesz egész nap. Próbáld ki!

 

Az alapozó

Az persze egy dolog, hogy az alapozód minőségi és színben hozzád illő legyen, de az összetételére, sűrűségére is oda szoktál figyelni? Ha alapvetően nincs sok bőrhibád és csak egy természetes sminkre vágysz reggelente, akkor ne egy nagyon sűrű állagú, erős fedést adó terméket válassz… Csak egy könnyed és színezett BB-krémet, vagy egy light alapozót!

Ha azonban nagyon el akarod takarni a pattanásaidat, ráncaidat vagy a fáradtságot tükröző szem alatti karikáidat, akkor nyugodtan használhatsz egy kicsit sűrűbb összetételű terméket, csak arra figyelj, hogy minőségi legyen, hiszen minden nap ezzel kened az arcod.

 

A megfelelő felvitel

Tapasztald ki, hogy neked ecset, blender, egy szivacs, vagy mi az, ami a legegyenletesebben viszi fel az alapozót – és a megfelelő tisztításáról se feledkezz meg!

De az sem mindegy, hogyan viszed fel vele az alapozót: mindig belülről kifelé haladj (kezdd mondjuk az orrodnál és úgy kend az arcod többi részére), mert így fogod elérni a lehető legtermészetesebb hatást!

Ja, és a füleid alját, valamint a nyakadat se hagyd ki – kendd szépen lefelé, hogy egyenletes legyen az átmenet!

 

A fixálás

Ha készen vagy a szuper sminkeddel, érdemes fixálnod, hogy egész nap tarthasson. 

Egy nagyon könnyű ecsettel vigyél fel egy kis púdert a T-vonaladra, és ha szükséges, az arcod többi részére is.

 

Pirosítás

Nem mindegy, milyen hatást szeretnél elérni pirosítás közben: ha a kerek arcodat szeretnéd keskenyíteni, az arcgödreidtől húzz egy viszonylag egyenes vonalat ferdén kifelé a füleid felé!

Ha kicsit szívecske a fejformád, akkor kezdd a leghusibb részen és úgy vezesd kifelé, a hajvonaladig.

Ha pedig hosszúkás az arcod, akkor ugyanúgy kezdd a párnás részen, de ne húzd ki teljesen a hajadig! 

+1 tipp: ha még tartósabb hatást szeretnél, szerezz be egy teljes sminket fixáló spray-t, csak arra ügyelj, hogy ez is jó minőségű legyen és védje a bőrödet!

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!