5 praktika, amikkel a végtelenségig variálhatod a salátáidat

Címlap / Életmód / Receptek / 5 praktika, amikkel a végtelenségig variálhatod a salátáidat

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Bár vannak, akik szeretnék elhitetni velünk, a saláták valójában sosem lehetnek ízetlenek és unalmasak. Ha így érzed, akkor vagy rossz minőségű alapanyagokkal dolgozol, vagy nem próbáltad még sosem az alábbi praktikákat!

Ízesítsd előre!

Nem érdemes hagyni, hogy egy-egy saláta sokáig álljon magában, főleg szobahőmérsékleten, hiszen ezek a friss zöldségek hamar elveszítik ropogósságukat és zamatukat. Azonban akadnak olyan alapanyagok, amiknek kifejezetten jót tesz, ha kicsit korábban foglalkozol velük. Ilyen pl. az uborka és a paradicsom. Ezeknek önmagukban nincs túl sok ízük, viszont rengeteg vizet tartalmaznak, amik rendkívül ízletesek, miközben elkeverednek a dresszinggel. A megoldás szerencsére egyszerű: az apróra vágott zöldségeket kicsit sózd meg, pár percre tedd őket félre, majd amikor levet eresztettek, forgasd össze őket a saláta többi alapanyagával!

Jó ötlet ezt a lépést a hagymafélékkel is megtenni, ugyanis sokat veszítenek intenzitásukból a sózás hatására. Így nem kell attól tartanod, hogy még másnap is a hagymától fogsz bűzölögni, de nem is kell lemondanod erről az egészséges alapanyagról.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!