Pipálj ki minél több pontot a nyári bakancslistáról!

Pipálj ki minél több pontot a nyári bakancslistáról!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Pipálj ki minél több pontot a nyári bakancslistáról!

Minden évben izgatottan várjuk, és végre ez is eljött: nyakunkon a nyár, és mostantól nem kell a négy fal között ülnünk, mert túl hideg van odakint. Az elkövetkező hónapok viszont sajnos olyan gyorsan elszállnak, hogy szinte észre sem vesszük, és csak utólag bánjuk meg, hogy olyan kevés programmal töltöttük meg a napokat. Ezért most összeállítottunk egy bakancslistát, ami garantálja, hogy emlékezetesen telik az idei nyarad!

Buli a csillagos ég alatt

Van valami különleges hangulata annak, ha a szabad ég alatt bulizunk a kivilágított színpad körül.

Ilyenkor még az sem probléma, ha nem igazán ismerjük az együttest, hiszen már a zsibongó környezet is elég ahhoz, hogy mi magunk is vidáman ugrálni kezdjünk a zenékre.

Júniusban szinte minden budapesti szabadtéri hely megnyitja kapuit, de akár valamelyik fesztiválra is ellátogathatsz, ha igazán életreszóló élményre vágysz.

Ha viszont nem szeretnél több tízezres tömegben állni, nyugodtan válaszd valamelyik kisebb fesztivált, hiszen ezek is rendkívül hangulatosak, és kevésbé zsúfoltak.

Indulhat a túrázás?

Te is irigykedve nézed azokat a filmszereplőket, akik beülnek az autóba, és végighajtanak azokon a jellegzetes amerikai autóutakon?

Klasszul néz ki, de valójában egy napokig tartó kirándulás, ami során végig a járműben ülsz, nem is olyan izgalmas.

Épp ezért szuper, hogy Magyarországon belül is vannak csodálatos tájak, amiket végigautózhattok már néhány óra alatt.

Pattanj kocsiba a pároddal, és hajtsátok körbe a Pilist, vagy tegyetek egy nagy kört a Bükk környékén; a dombos vidék még arra is jó, hogy az autóból kiszállva túrázzatok rajta egy kicsit.

Napfelkelte a csendben

A naplemente nagyon szép, mindegy, hogy a Balaton partján nézed végig, vagy akár külföldön egy tengerparton. De tudod, mi az igazán különleges? A napfelkelte!

Ilyenkor a környék szinte teljesen üres, hiszen mindenki alszik, a város még csak éledezik, elvétve egy-két ember sétálgat, és hihetetlenül megnyugtató csend honol mindenütt.

Az idei nyáron semmiképp se hagyd ki ezt a bakancslistádról, hiszen nem gyakran nyílik lehetőségünk arra, hogy mindezt egy pólóban ülve nézzük végig.

Próbálj ki egy vízi játékot

Végre elég meleg a víz ahhoz, hogy strandolni lehessen, de ne hagyd, hogy ez kimerüljön az úszásban, és egy kis vízibiciklizésben.

Inkább próbálj ki valamilyen játékos sportot, amire eddig sosem nyílt lehetőséged.

Ez lehet akár vízisí, jetski, vagy akár flyboard is, aminek lényege, hogy nem a víztükrön, hanem jóval afelett „lebeghetsz”.

És a legjobb, hogy mindre van lehetőséged már Magyarországon is, így még csak az sem szükséges hozzá, hogy külföldre látogass.

Változtass meg valamit a külsődön

Időnként szükségünk van a megújulásra, hogy magabiztosnak érezzük magunkat a bőrünkben. Mi lenne, ha nem várnád meg az őszt, és már a nyáron átalakítanál valamit a külsődön?

Fesd egy kicsit világosabb árnyalatúra a hajad, hiszen nyáron egyébként is a nap által kiszívott szín a legmenőbb, vagy akár új fazont is vágathatsz.

Ha nem szeretnél ilyen nagy fokú átalakítást, akár a naptetkót is kipróbálhatod, de előtte feltétlenül nézz utána, milyen egészségügyi szabályokat érdemes betartani.

Nosztalgikus tábortűz

Emlékszel még, gyerekkorodban milyen szuper program volt kiülni a családdal a kert végébe, és szalonnát sütögetni?

Ugyan miért ne eleveníthetnéd fel ezt, és szervezhetnéd meg a kerti sütögetést?

Hívd össze ismét a szüleidet, testvéreidet, és mindenkit, akivel szívesen eltöltenél egy estét, rakjatok tábortüzet, és sütögessetek.

Már rengeteg különleges receptet találhatsz a neten, amiket pálcikára tűzve megpiríthattok, de ha más nem, a jól ismert pillecukor mindig klassz ötlet!

Kívánj valamit!

Minden év augusztusában megérkezik a Perseida meteorraj, és akár néhány percenként átszelheti az eget egy-egy fényes hullócsillag.

Csodálatos látvány, szinte varázslat, ahogy fekszel a sötétben, és az univerzum egy szelete elterül a szemeid előtt.

Ennél romantikusabb randit el sem lehet képzelni, úgyhogy nyugodtan szervezzetek egy közös estét a pároddal!

Az idei nyáron semmiképp se hagyd ezt ki, mert bár az év többi részében is sorra érkeznek a meteorrajok, a Perseidák a legkiemelkedőbben mind közül!

Hagyj egy napot saját magadnak

A nyári pörgésben hajlamosak lehetünk megfeledkezni a pihenésről, hiszen annyi programot lehet szervezni!

Ezért valamikor a középidőben tarts egy kis pihenőt, mondd le a terveket, és maradj otthon legalább egy napot.

Ezidő alatt csak magaddal foglalkozz: készíts hajpakolást, merülj el a kádban, olvass egy könyvet, nézd meg a sorozataidat.

Meglátod, olyan feltöltődés lesz ez, hogy utána sokkal nagyobb erővel tudsz belelendülni a nyári programokba.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!