<div>Pikáns & különleges: Thai húsleves babcsírával és bébikukoricával</div>

<div>Pikáns & különleges: Thai húsleves babcsírával és bébikukoricával</div>

Címlap / Életmód / Táplálkozás / <div>Pikáns & különleges: Thai húsleves babcsírával és bébikukoricával</div>

Ez a leves egy hirtelen ötlettől vezérelve született, amikor épp a piacon kóboroltam és belebotlottam a keleti és különleges élelmiszerek boltjába. Természetesen teljesen véletlenül jártam arra, márpedig, ha ezekre a helyekre nem konkrét céllal megy az ember, hanem csakúgy nézelődni, az mindig fájdalmas következményekkel járhat a pénztárcánkra nézve. Na jó, őszinte leszek, nekem ez akkor is megy, ha konkrétan tudom, hogy miért megyek. Szerintem ezt nem kell túlragozzam… nők vagyunk. 🙂

De szerencsére ezúttal viszonylag jól megúsztam a kitérőt, mert ahogy szétnéztem, rögtön megláttam az üveges babcsírát és bébikukoricát a polcon. Azonnal tudtam, mit akarok! Egy ízletes, pikáns, picit csípős, kókuszos thai levest. Összefutott a nyál a számban már ott, az üzletben, és nem volt menekvés!

Hozzávalók:

  • egy nagyobb fej vöröshagyma
  • két gerezd fokhagyma
  • egy közepes csirkemell (vagy 600 g pulykamell)
  • 1-1,5 liter húsleves alaplé (vagy víz + sómentes ételízesítő)
  • 250 ml kókusztej (fontos, hogy magas kókusztartalmú legyen, lehetőleg ne kókuszital), vagy 150 ml cocomas
  • 1 üveg bébikukorica
  • 1 üveg babcsíra
  • 1 fél lime leve (citrommal helyettesíthető)
  • 1 tk szárított citromfű
  • 2 cm friss gyömbér reszelve
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. Pici kókuszolajon kezd el megdinsztelni a hagymát és a zúzott fokhagymát.
  2. Add hozzá a gyömbért, citromfüvet, petrezselymet, sót és piríts rajta picit.
  3. Ha már érzed a gyömbér és citromfű illatát, jöhet a kockára vágott csirkemell.
  4. Pirítsd addig az alapot, míg a hús ki nem fehéredik, ekkor facsard rá a lime levét és keverj rajta egyet.
  5. Öntsd föl a húsleves alaplével (vagy a clean vegetás vízzel) és alacsony lángon kezdd el főzni.
  6. Ha elkezd forrni, add hozzá a kókusztejet, végül a kukoricát és a babcsírát!
  7. Ekkor kóstold meg, ha szükséges, fűszerezd még picit. 
  8. Akkor jó az íze, ha minden érződik picit, de semmi sem dominál igazán, hagyd, hogy egészítsék ki egymást az ízek, de ne nyomja el egyik sem a többit.
  9. Lassú tűzön hagyd főni még egy 40 percig, hogy a zöldségek is jól átvegyék a leves ízét!

Azonnal fogyasztható, de határozottan jót tesz neki egy éjszakányi pihenés is. Ha szereted a különleges ízeket, ez a leves garantáltan bekerül a kedvenceid közé!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!