5 perces nappali szépítő smink: lépésről lépésre

5 perces nappali szépítő smink: lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / 5 perces nappali szépítő smink: lépésről lépésre

Biztos neked is vannak olyan napjaid, amikor úgy érzed, többre van szükséged, mint egy natúr smink. Persze túlzásba esni ilyenkor sem szabad, de azért egy kicsit hagyhatod, hogy megszaladjon a sminkecset… 🙂 Most egy olyan nappali sminket mutatok neked, ami megállja a helyét az irodában, egy kis frissítéssel pedig még a munka utáni csajos/randis estén is!

A bőr előkészítése

Sminkelés előtt nagyon fontos az arctisztítás és a bőr előkészítése, azonban nem elég csupán vízzel megmosnod az arcod!

Mindenképpen töröld át sminklemosóval is, hiszen a szennyeződéseket csak így tudod tökéletesen eltávolítani.

Ezután jöhet az arcmosás, ami szintén nagyon fontos, hiszen a sminklemosó folyadék általában vékony rétegben megáll a bőr felszínén.

Az előkészítés utolsó lépése a primer, ami mattítja az arcbőrödet, és biztosítja, hogy a sminked hosszú órákon át a helyén maradjon.

Egyenletes alapozás

Az alapozás a smink legfontosabb része, hiszen bármilyen igéző szemeket készítesz is magadnak, ha az arcod foltos vagy természetellenes árnyalatú, lőttek a harmonikus összhatásnak.

Az előbb említett primer rengeteget számít az alapozás egyenletességét illetően, de az sem mindegy, hogy mivel és hogyan viszed fel az alapozót. Eloszlathatod kézzel is, de én inkább egy nagyobb fejű alapozó ecsetet ajánlok a célra, amivel könnyen el tudod dolgozni a festéket. 

Az alapozás legfontosabb szabálya, hogy mindig belülről kifelé haladj, hiszen így elkerülheted a maszkos hatást.

Ezután jöhet a korrektor, majd a fixáló púder, és meg is van a sminked alapja!

A szem elkészítése

A nappali szépítő smink lényege a szem kiemelése.

Ehhez válassz egy világos színt (mivel nappali sminkről van szó, inkább a matt változatokat javaslom), amit egy kis, kerek fejű ecsettel tegyél fel a belső szemzugodba és a szemöldökcsontodra.

A mélyítő satír

Következő lépésben keress egy semleges színt (valamilyen nude árnyalatot), és vidd fel a mozgó szemhéjad egész területére.

Ezután jöhet egy picit sötétebb árnyalat, ami a mélyítő vonalba kerül majd – a külső szemzugodtól a szemöldököd belső vonaláig érjen, és a felviteléhez egy kisebb fejű ecsetet használj.

Végül egy nagy fejű satírozó ecsettel dolgozd el a vonalat a két szín között, hogy szép legyen az átmenet.

Egy kis tus

Egy szép tusvonal minden sminket feldob! Az, hogy milyen formájúra, vastagságúra csinálod, a szemed méretétől és formájától is függ, hiszen mindenkinek más áll jól. Nappali sminknél azért célszerű nem a legvastagabb, legfeltűnőbb formát választani.


Ez már olvastad? Így húzz magadnak tökéletes tusvonalat!


A tusvonalat kezdd a belső szemzugból, majd kifelé egyre vastagítsd, és a szemed középétől egyenletes vastagságúra húzd.

Végül tedd még drámaibbá a hatást egy kis szempillaspirállal, plusz emeld ki a szemöldöködet is, egy természetes színű porral.

Utolsó simítások

Mindjárt kész is vagy! Már csak egy kevés barackos árnyalatú pirosítót kell felvinned az arcod almácskáira, és kiemelned az arccsontodat egy barnás színnel.


Nem is olyan egyszerű, mint gondolnád! A tökéletes pirosítás titkai


Ezután válassz egy selymes fényű, természetes árnyalatú rúzst, amivel az ajkaidnak is adhatsz egy kis színt.


Rúzs árnyalatok, amelyektől fehérebbnek tűnik a fogad


Voilà, kész is a nappali szépítő sminked! 🙂

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!