Hozzávalók
– 45 friss vagy fagyasztott bőr nélküli tőkehal, vagy a tilápia filé
– fél kiskanál reszelt gyömbér
– 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
– 2 kiskanál repceolaj
– 30 g szárított (vagy friss) shiitake gomba, szára nélkül, félbevágva
– 1 nagy piros paprika, kimagozva és gyűrűkre vágva
– 3 szál zöldhagyma karikákra vágva
– 5ml száraz fehér bor
– 200ml tyúkhúsleves
– friss gyömbér és zöldhagyma szérak a díszítéshez (nem kötelező)
Elkészítése
1. Olvasszuk ki a halat, ha fagyasztott. Egy kis tálban keverjük össze a reszelt gyömbért, sót, fekete borsot. Dörzsöljük át ezzel a fűszerrel a halat. Tegyük félre.
2. A serpenyőbe forró olajba dobjuk bele a friss gyömbérszeleteket. Adjuk hozzá a paprikát, gombát és hagymát. Főzzük 5 percig, amíg a gomba megpuhul, alkalmanként megkeverve. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, öntsük hozzá a bort. Tegyük vissza a tűzre és pároljuk el a borból az alkoholt. Adjuk hozzá a tyúkhúslevest is és forraljuk fel.
3. A zöldségekre tegyük rá a halfiléket. Vegyük a hpmérsékletet takarékra. 4-6 perc alatt pároljuk meg a halat. Tálaljuk a halat és a zöldségeket. Díszítsük gyömbérrel, zöldhagymával.