Otthon / Utazás

Így pakolj a bőröndödbe, hogy még több ruhát el tudj csomagolni

Így pakolj a bőröndödbe, hogy még több ruhát el tudj csomagolni

A nyaralásra való bepakolás általában nem kevés idegeskedéssel jár együtt, a legnagyobb probléma legtöbbször a helyhiány. Mutatunk néhány trükköt, melyeket bevetve gondtalanabbul megy majd a készülődés.

Apró tubusok, tégelyek

Ha csak néhány napra mész, felesleges magaddal vinned egy egész flakon tusfürdőt vagy sampont, hiszen ha minden olyan kozmetikumot be akarsz tenni a bőröndbe, ami a napi rutinod része, rengeteg helyet elfoglal.

Jobban jársz, ha drogériákban kapható kis kiszerelésű termékeket viszel magaddal, vagy egyszerűen átöntesz kis tubusokba, régi arckrémes tégelyekbe annyit a kencéidből, amennyi elég arra a kis időre.

Jól jöhetnek ilyenkor a korábban újságokból, patikából begyűjtött minták is, ha nem ragaszkodsz mindenképp a megszokott termékeidhez.

 

Informálódj!

Minél pontosabb infód van a szállásról, annál inkább elkerülheted, hogy felesleges dolgokat vigyél magaddal.

Ha szállodába mész, jó eséllyel kapsz majd a tusfürdő és sampon mellett törölközőt, köntöst és papucsot, így ha ezeket nem kell bepakolnod, máris jelentős helyet spórolhatsz.

Persze, az sem mindegy, hogy például a hajszárítót be kell-e tuszakolni a bőröndbe, nyugodtan kérdezz rá minden ilyen apróságra még az utazás előtt.

Cipők elrendezése

A cipők viszonylag sok helyet foglalnak, így eleve érdemes nagyon alaposan átgondolni, hogy mennyit vigyél belőlük.

Ha kiválasztottad a legszükségesebbeket, tömdd ki őket olyan holmikkal, melyek bírják a gyűrődést (szó szerint), például zokni, fürdőruha, fehérneműk.

A cipőkre érdemes műanyag zacskót húzni, és a bőrönd tetejére, talppal felfelé elhelyezni őket, így védik is a poggyász tartalmát.

 

Szelektálás, KonMari és göngyölés

Ismered a KonMari-módszert? Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a szemlélet lényegét, a különböző helytakarékossági praktikái pedig a bőröndbe való bepakoláskor is jól jönnek.

A legfontosabb lépés átgondolni, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyekre valójában szükséged lesz, mit, hogyan és mivel tudsz majd variálni. Ha ezt fejben végigpörgetted, a KonMari-féle hajtogatási technikát alkalmazva pakold be ruháidat a bőröndbe. Ha eleve a módszer szerint tárolod őket, igazán egyszerű dolgod van, ha most hallasz róla először, nézd meg a fentebb linkelt cikkben látható videót, és az alapján hajtogasd össze az egyes ruhadarabokat.

A picire összegöngyölt holmikat sokkal inkább tudod variálni a bőröndön belül, mintha mindent egymás tetejére pakolnál.

 

Vákuumzsákok

Az ideális hajtogatási technika mellett a különböző vákuumzsákokkal is rengeteg helyet tudsz spórolni.

Ennek a praktikus megoldásnak az a lényege, hogy miután beleteszed a zacskóba a holmikat, porszívóval ki tudod szívni belőle a levegőt, így a lehető legkisebbre zsugorodik össze.

Viszont amennyiben ezt a módszert választod, számolj vele, hogy amikor majd a nyaralás végén, visszafelé pakolsz be a bőröndbe, akkor is szükséged lesz porszívóra.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást