Így fertőtleníti a lakását egy mikrobiológus – hatásos módszer

Így fertőtleníti a lakását egy mikrobiológus – hatásos módszer

Címlap / Otthon / Háztartás / Így fertőtleníti a lakását egy mikrobiológus – hatásos módszer

Ma már számtalan tisztítószert lehet kapni, a kérdés tényleg csak az, hogy te melyiket választod. És ezzel el is érkeztünk a problémához, ugyanis elképesztően nehéz választani közülük. Egy mikrobiológus viszont segít a választásban!

Mióta tavasszal megjelent a koronavírus, elképesztő mennyiségben vásárolnak az emberek tisztítószereket, hiszen a legtöbben nem szeretnék a véletlenre bízni a dolgot és minden vírust és baktériumot el akarnak pusztítani. Természetesen nem árt kicsit utánajárni ezeknek, a kérdésekre pedig remek válaszokat adhat a mikrobiológia, hiszen ha tudjuk, hogy hol fordul elő a legtöbb baktérium, mi okoz problémát és hogyan lehet elpusztítani, nyert ügyünk van. 

Sally Bloomfield, londoni professzor adott választ a legégetőbb kérdésekre, melyek felmerülhetnek a témában, és megosztotta, milyen tisztítószereket használ és mire figyel annak érdekében, hogy a fertőtlenítés hatékonyabb legyen.

Szilárd helyett folyékony szappan

Sally szerint a hagyományos szilárd szappanról könnyen átadható egy-egy fertőzés, ezért érdemesebb folyékonyat használni. Természetesen a járvány alatt érdemes a szappanadagolót is fertőtleníteni. A táskádban pedig kötelező darab az alkoholos kézfertőtlenítő, ezzel útközben is megtisztíthatod a kezed. Ha viszont hazaértél, irány a fürdő és moss alaposan kezet folyékony szappannal.

knape/istockphoto.com

Antibakteriális spray vagy törlőkendő

Azokon a helyeken, amik étellel gyakran érintkeznek (konyhapult, asztal, stb.) Bloomfield antimikrobiális tisztítószert használ. Érdemes ezeket a területeket gyakran letörölni a biztonság kedvéért a szakértő szerint. A leghatékonyabbak a klóralapú szerek, de bármilyen fertőtlenítő spray vagy kendő tökéletes lehet a célra, ami elpusztítja a baktériumokat és vírusokat is. Arra sem árt figyelni, hogy sok fertőtlenítőt nem elég ráfújni a felületre, néhány percig rajta is kell hagyni, hogy megfelelően hathasson. Minden termék csomagolásán megtalálható a pontos használati útmutató, így ha biztosra szeretnél menni, vásárlás előtt olvasd el ezt.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»