Ötletes tárolási megoldások piperéknek – így mindig mindent megtalálsz majd!

Ötletes tárolási megoldások piperéknek – így mindig mindent megtalálsz majd!

Címlap / Otthon / Dekor / Ötletes tárolási megoldások piperéknek – így mindig mindent megtalálsz majd!

A rúzsok és körömlakkok nem csak aprók, de jellemzően ezekből jóval több is van, mint mondjuk az alapozóból vagy a púderből, így nehéz átlátni őket. Ha veled is előfordult már, hogy hosszú percekig kerested a megfelelő árnyalatot, vagy meglepődve csodálkoztál rá valamelyikre – jé, nekem ilyenem is van? –, akkor ezek az ötletes tárolási megoldások jó szolgálatot tesznek majd a pipereasztal mellett.

Minden szinten, szinte minden

Ha valóban sok a pipereholmid, amit át szeretnél látni, és van hely egy ilyen kis gurulós zsúrkocsinak, amit egy nagyobb bútoráruházban szerezhetsz be, akkor érdemes beruházni rá.

Szintén a bútorboltban kapható belső fiókelosztókkal kedved szerint variálhatod is a teret a polcokon, így biztos, hogy minden úgy lesz elrendezve, ahogy neked a legkényelmesebb.

Legfelülre kerülhetnek akár a minden nap használt piperék is, és lentebb azok, amiket különleges alkalmakra tartogatsz.

Színes kis finomságok

Nagyon megörültem ennek az ötletnek, mert az igazat megvallva régóta odavagyok az ilyen gyönyörű, emeletes süteménytálcákért, de nem igazán tudtam, mire használhatnám őket, mert viszonylag ritkán adok állófogadásokat a 15 négyzetméteres garzonlakásomban.

A piperéket viszont remekül lehet tárolni rajta, ha pedig olyat szerzel be, aminek a tálcái forgathatóak is, még praktikusabb lesz elrendezni rajta a kis apróságokat.

Katonás rendben

Ha törékeny dolgot rendelsz, a csomagolásában jó eséllyel találsz ezekből a karton rácsokból, amiket vétek lenne kidobni!

Mivel könnyen vágható anyagról van szó, egyszerűen a piperés fiókod méretére igazíthatod, és a kis rácsok között katonás rendben fognak állni a rúzsok és a lakkok, vagy más apróbb holmik.

Ha fültisztító pálcika segítségével minden körömlakk tetejére teszel egy kis pöttyöt a tartalmából, akkor még csak ki sem kell emelned a kis üvegcséket, hogy lásd, melyik szín hol lakik.

Átlátható

Elég néhány könnyű műanyag tégely vagy pohár, és máris mindig tudni fogod, hogy melyik pipereholmid hol rejtőzik, és egy egyszerű mozdulattal hozzájuk is férhetsz.

A poharakat rögzítheted a falra, vagy akár egy táblára is, és mivel könnyűek, és a tartalmuk sem különösebben nehéz, egy kis ragasztó is elég lehet, hogy a helyükön maradjanak, de persze akár fel is fúrhatod őket a stabilabb tartás érdekében.

Igazi műalkotás

Ha te is büszke vagy a gyűjteményedre, és szívesen gyönyörködsz benne, akkor hagyd, hogy a fürdőszobád díszei legyenek!

Szerezz be egy régi, mutatós képkeretet, fesd le kedved szerint, majd szerelj a falra éppen olyan széles polcokat, mint amilyen a képkereted mérete.

A polcokon kedved és ízlésed szerint rendezheted el a szépségkellékeket, amik keretbe foglalva végre méltó helyre kerülnek a fiókmélyi káoszból.

Szépen, sorjában

Ezek a kis polcok eredetileg natúr színben, és fűszertartó néven futnak a nagy bútoráruházakban, de tökéletesen passzolnak a fürdőszobába is.

Mivel nálam elég kevés a hely, én is ezt a megoldást választottam, hiszen a kis polcocskák egy apró falon is elférnek, és biztonságos helyet nyújtanak kedvenc piperéimnek.

A lakkok nálam állítva, a rúzsok fektetve pihennek a polcon, így mindig látom az aljukon lévő kis címkét, és tudom, hogy melyik milyen árnyalatú.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást