Otthon / Dekor

Ötletes lakberendezési megoldások az unalmas sarkokhoz

Nincs olyan lakás, ahol ne akadna legalább egy kihasználatlan, vagy éppen esetlenül berendezett sarok. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy kedvet kapj egy pici ésszerű átalakításhoz!

Stílusos ülőke

Akár egyetlen szokatlan bútordarab segítségével is egyedivé és hangulatossá varázsolhatod a korábban üres, vagy éppen unalmasan berendezett sarkot.

A legfontosabb, hogy a kiszemelted színe és stílusa máshol is visszaköszönjön a helyiségben.

Ezzel nem lesz nehéz dolgod, ha olyan semleges árnyalatot választasz, mint a fás natúrral harmonizáló a fotón.

Persze, a kényelem sem utolsó szempont!

Hasznos és hangulatos állólámpa

A megfelelő világítás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is elengedhetetlen, hiszen befolyásolja a szervezeted alvás-ébrenlét ciklusát, ennélfogva a közérzeted.

Voksolj olyan állólámpára a sarokban, amelynek meleg tónusú fényénél kényelmesen tudsz olvasgatni, ugyanakkor nem túl erős, tehát nem érzed zavarónak.

A búra színére is figyelj, hiszen alapvetően meghatározza az atmoszférát!

Színes kreatív-sarok gyerekeknek

Akár van külön szobája a gyerkőcnek, akár nincs, egy színes kreatív saroknak biztosan hasznát veszi, ráadásul neked sem jön rosszul egy olyan hely, ahol miközben remekül elszórakozik, azért szemmel is tarthatod.

Elég egy asztal, egy szék és a kicsi legkedvesebb beltéri szabadidős tevékenységének megfelelő holmi, például festegetéshez vagy rajzoláshoz – és már kész is!

Fürdőszobai polc

A fürdőszoba sarka különösen hasznosíthatatlannak tűnhet, hiszen kevés olyan tárgy akad, ami jól tűri a párát és a vizet.

Egy impregnált fa anyagú vagy műanyag szék azonban éppen ideális polcnak valót jelent, amelyre könnyedén pakolhatsz törölközőt, a trópusi klímát jól tűrő növénykét, esetleg piperecikkeket.

Tudjuk, hogy utóbbiaknak úgysem jut soha elég hely…

Térnövelő tükör

A tértágítás egyik legegyszerűbb módja a tükör használata, mely praktikus célt is szolgál, hiszen bármikor ellenőrizheted, hogy tip-top formában vagy-e.  

A gondosan összeválogatott darabok, például a képen látható harmonizáló tükörkeret és antik hatású szék igazán letisztult összhatást kölcsönöznek – olyannyira, hogy vonzzák a tekintetet.

Tároló és pad az ablak alatt

Tárolóból sohasem lehet elegendő a lakásban!

A legpraktikusabb megoldás, ha kényelmes ülőkével kombinálod, amelyet párnákkal teszel igazán otthonossá.

Bármelyik helyiségben bevetheted: a hálószobában ágyneműt, az előszobában cipőket, a nappaliban pedig nemes egyszerűséggel bármit tarthatsz benne.

Csupán arra kell figyelned, hogy mivel a tároló belseje nincs szem előtt, könnyen eluralkodik a káosz benne…

Kávézó sarok

Miért ne szentelhetnél egy külön sarkot a kávészenvedélyednek?

Ha nem vagy oda az erős feketéért, természetesen teát vagy kakaót is kortyolhatsz itt.

A lényeg, hogy egy kis asztalkával és a háztartás létszámának megfelelő mennyiségű székkel kialakíts egy kényelmes sarkot a konyhában, esetleg az étkezőben, ahol nyugodtan lehuppanhatsz reggel, vagy éppen a munkából hazaérve.

Dolgozó sarok

Azok közé tartozol, akik gyakran hazaviszik a munkájukat? Netalán rendszeresen otthonról dolgozol?

Akkor a lakás méretétől függetlenül szükséged van egy állandó helyre, melynek a hangulata garantálja, hogy ne zökkenj ki a folyamatból.

Ez akár egy ügyesen berendezett, világos, letisztult sarok is lehet, ha külön szobára nincs lehetőséged.

Ha laptopot használsz, az asztalnak nem is kell méretesnek lennie.

Helytakarékos szépítkező sarok

Sok nő álma, hogy legyen egy hely a lakásban, ahol zavartalanul szépítkezhet – elvégre mégsem járja rendszeresen és hosszú időre bezárkózni a fürdőszobába.

A fésülködőasztal helytakarékos alternatívája a falra szerelt tükör fiókos polcocskával, amely előtt csupán egy puffra van szükség, s máris kész az arcápoláshoz, illetve sminkeléshez tökéletes sarkocska.

Figyelem: a megfelelő világításnak itt aztán tényleg kulcsszerepe van!

Neked melyik megoldás tetszik a legjobban?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást