Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ötletes konténerkertek minden stílushoz – Romantikus, modern, vagy vidéki?

A konténerkertek az elmúlt időszakban meglehetősen nagy népszerűségnek örvendenek, és mi sem tudtunk ellenállni nekik a kerttervezés során. Tényleg nagyon könnyen testreszabhatóak, ráadásul egyszerűen odébb lehet költöztetni őket, és a gondozásuk sem igényel sok időt. Ha neked is megjött hozzájuk a kedved, már csak azt kell eldöntened, melyik stílus áll a legközelebb hozzád!

Vidékies hangulatú konténerkertek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az egymásba rendezett kaspók jó választásnak bizonyulnak, ha a vidékies hangulatú konténerkertek mellett voksolsz. Már vehetsz készen olyan „építményeket”, amik eleve egymásba épített kaspókból állnak, itt-ott lyukacsosak, de természetesen te magad is elkészítheted ezeket. Sőt, a konténerkertekbe remekül passzolnak a törött, újragondolt cserépedények is, amiket aztán kisebb-nagyobb, virágzó növényekkel tölthetsz meg. Ezekbe a kompozíciókba inkább a pozsgások passzolnak, a méretesebb ládákba viszont már jöhetnek az egynyári virágok, leveles dísznövények.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az irányzat lényege, hogy bármi képezheti a konténerkert alapját, amit vidéken is fellelhetnél: régi zsírosbödönök, kopottas edények, vödrök, de akár még egy gumicsizma is. Ha nagyobb helyet tudsz biztosítani a konténerkerted számára, akkor érdemes az egynyári virágok mellett voksolnod, hiszen ezek sokkal intenzívebben virágzanak és jóval feltűnőbbek is. Egyébként választhatod a krizantémokat, levendulákat, büdöskéket, bármit, ami a lehető legtöbb virágot hozza.

Romantikus konténerkertek

A romantikus konténerkerteknél alapnak remek választás bármilyen faragott kaspó, vintage ültetőláda, lehetőleg fehér, rózsaszín, vagy lila színben. A virágokat illetően is érdemes hasonló árnyalatokban gondolkoznod, a feltűnő sárgák, narancsok, pirosak inkább a vidékies stílushoz passzolnak, míg a rózsaszínes, lilás tónusok remekül illenek a romantikus bájhoz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az aprócska virágokat hozó növények jól kiegészítik például a tulipánokat, de a rózsák, árvácskák is kihagyhatatlanok ebből a stílusból. Ha sikerül több helyet felszabadítanod a konténerkert számára, akkor a romantikus stílust érdemes pergolákkal, fehérre festett futtató rácsokkal kiegészíteni, amiket szépen betölthetnek a különféle futónövények, például a klematiszok vagy a jázmin. Azt talán mondani sem kell, hogy a romantikus konténerkertek a kényelmes hinták, hintaágyak mellett mutatnak a legjobban.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Modern konténerkertek

Minket a modern konténerkertek vettek le teljesen a lábunkról, amit megpróbáltunk ötvözni egy kis mediterrán hangulattal. Ez azért is bizonyult jó párosításnak, mert a mozgatható konténereknek köszönhetően olyan növényeket is kitehettünk az udvarra és a teraszra, amiket télen teleltetnünk kell. Így azonban tényleg nincs nehéz dolgunk, a hideg hónapok beköszöntével egyszerűen átköltöztetjük őket a pincébe, majd tavasszal újra visszakerülhetnek a helyükre.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A modern irányvonalat inkább a minimalista növények képviselik, tehát a levéldísznövények és a pozsgások, örökzöldek. Ezek csak elvétve virágoznak, itt inkább a különféle színárnyalatokkal, textúrákkal érdemes játszani. Az alapot illetően a magas, karcsú, többnyire szürke kaspók, ládák hódítanak, a forma tekintetében pedig a szögletes darabok. Anyagban a natúr, fémes és rusztikus alapoknak jut a legnagyobb szerep, a kulcsszó pedig még mindig az egyszerűség és letisztultság.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!