Ötletek panellakások berendezéséhez

Ötletek panellakások berendezéséhez

Címlap / Otthon / Dekor / Ötletek panellakások berendezéséhez

Egy kis lakásból is csodálatos lakóhelyet tudunk létrehozni, ha sikerül hasznosan kihasználnunk a teret és mindeközben figyelünk a dekorációs szempontokra is. Következő ötleteinkkel könnyíteni szeretnénk azoknak, akik kis helyet kell berendezzenek.

Hálószoba

Az otthon elsősorban a kényelemről szól, ezért fontos a kényelmes ágy. Válasszuk ki a legjobb ágyat, amelyet megengedhetünk magunknak. Szükség lesz legalább egy éjjeliszekrényre és egy lámpára is. Ha a hely megengedi, helyezzünk az ablak elé egy kényelmes (hinta)széket, ideális hely lesz olvasósaroknak.

A sötétítőkkel, szőnyegekkel színt és kényelmet vihetünk a helyiségbe. A hálószobai gardróbnak válasszunk ki egy nem túl mély, de magas szekrényt, lehetőleg tolóajtókkal vagy harmónikaszerűen nyíló ajtókkal.

Nappali

Ha a lakás nagyon kicsi, valószínüleg a nappalinak multifunkcionálisnak kell lennie. Szerezz be egy dekoratív de kényelmes kanapét, amelyen elfér a család. Fotelek helyett beszerezhetsz kényelmes székeket is (kevesebb helyet foglalnak). A nappali bútornak legyen minél több tároló része. A falak lehetőség szerint legyenek világosak, így optikailag tágítjuk a teret.

Az ablakokra csak fényáteresztő rolókat vagy függönyöket helyezzünk, hogy minél több természetes fény jusson a szobába. Adjunk színt a szobának textíliákkal (díszpárnák, szőnyeg, sötétítő). Ha nincs külön ebédlőnk, a szoba egyik szélébe alakítsunk ki egy ebédlősarkat kinyitható asztallal és kinyitható stílusos székekkel.

Konyha

A kis konyhákban fő szempont a praktikus tárolóhelyek kialakítása (minél több fiók és szekrény).

A szekrények magasságát még jobban kihasználhatjuk, ha sűrűbben teszünk bele polcokat.

A fiókokba helyezzünk nyitott tárolókat, így különválaszthatjuk a különböző kategóriájú apróságokat, és egyszerre több dolgot is elhelyezhetünk egyetlen fiókban.

Dolgozó

Ha van külön dolgozószobád, viszonylag egyszerűbb a helyzeted. A kis lakásokban azonban leggyakrabban csak egyetlen dolgozósarok áll rendelkezésünkre. Ilyenkor az íróasztal minél praktikusabb kell legyen, sok tároló lehetőséggel a könyveknek, irodai eszközöknek. Segítség, ha a notebookunk van, hisz kevés helyet foglal.

A szék legyen kényelmes, de minél kevesebb helyet foglaljon. Fontos, hogy tudjuk az íróasztál alá csúsztatni.

Általános tárolás

Légy kreatív, amikor a tárolásról van szó! Használd ki a szekrények tetejét, szerelj fel új polcokat, a tisztítószereket helyezd dobozba és csúsztasd a kagyló alá. A szezonon kívüli ruhákat, ágyneműket húzd védőfóliába, helyezd dobozba és csúsztasd az ágy alá.

Az üres polcokra fonott tárolódobozokat helyezhetünk, így rengeteg apróságnak helyet tudunk adni.

Átalakítások

– A beltéri ajtókat szüntesd meg, helyette használj térelválasztó függönyöket.
– Cseréld le nagy hűtőszekrényedet egy kisebbre.
– Ha kis ablakaid vannak, szereltess be nagyobbakat, hogy minél több fény legyen a szobákban.
– A szekrényekbe építs be világítást, így láthatod mi van ott, könnyebb lesz rendben tartanod és az lesz az érzésed, hogy több a helyed.

Egy kis luxus

Minden, amit hosszú ideig fogsz használni (konyhai edények, ágynemű) legyen minőségi. Egy kis luxussal letisztultabb, dekoratívabb, szebb lakásod lehet.

A minőség ráadásul hosszútávú befektetés, ritkább cserét/javítást igényel, radásul az esztétikai szempont sem elhanyagolható.

Vezeték nélkül

Vásárolj vezeték nélküli elekronikai dolgokat (telefon, számítógép tartozékok).

Ezzel nemcsak javítasz az összképen, de megszabadulsz egy csomó felesleges vezetéktől, ameyek csak túlzsfolttá tették volna a teret.

Rakj rendet

Sokszor egy egyszerű rendrakással lenyűgözően sok hely képes felszabadulni. Képzeljük el, hogy végre megszabadulhatunk a rengeteg kacattól, amit éveken át halmoztunk.

Vonuljunk végig a lakáson, és mindent rakjunk a helyére, tisztítsunk le, takarítsunk ki. Az eredmény csodálatos lesz.

Magas falak

Ha magasak a szobák, de nem annyira, hogy külön emeletet tudjunk létrehozni benne, szereljünk fel lebegő polcokat, akasszunk festményeket/fényképeket a falra, helyezzünk el magas, de nem túl széles szobanövényeket. Így kihasználjuk a falak adta lehetőségeket.

Szoknyás asztalok

Hatalmas helypocséklás, ha az asztal alatti részt nem használjuk ki. Varrassunk a szoba stílusához illő “szoknyát” az asztal köré, így eltakarjuk a kacatokat. Jól mutat kerek vagy szögletes asztalokon is.

Kép forrása: realestatestyle.blogspot.com

Tárolj az ágy alatt is!

Az ágy alatt hatalmas hely áll rendelkezésünkre. Szerezzünk be alacsony dobozokat és tároljuk itt az ágyneműket, plédeket, szezonon kívüli cipőket és egyéb ritkán használatos dolgokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást