Van egy jó app ötleted? Így valósíthatod meg!

Van egy jó app ötleted? Így valósíthatod meg!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Van egy jó app ötleted? Így valósíthatod meg!

Támadt egy szuper app ötleted? A legtöbben ilyenkor rákeresnek a Google felületén arra, hogyan valósíthatják meg, majd rögtön fel is adják. Mások elkezdenek utánanézni a részleteknek, és miután ráébrednek, hogy ez nem egyszerű feladat, szintén elengedik az ötletet. Pedig mindig az első lépések a legnehezebbek, mi pedig megmutatjuk, hogyan könnyítheted meg őket!

Az első lépés: kutatás

Az első dolog, hogy nézz utána, mennyire eredeti az ötleted. Napi szinten nagyjából 1000 új mobilapp árasztja el az App Store-t, úgyhogy az esély elég magas arra, hogy valaki más fejében is megszületett már az elképzelés.

Ha ez nincs így, szerencsés helyzetben vagy; de akkor se ijedj meg, ha találtál hasonló programokat. Az egész a kivitelezésen múlik, és ha képes vagy ezt profibban megoldani, mint a legutóbbi ember, máris előrébb tartasz.

Gondolj csak bele, a Facebook előtt is léteztek már közösségi oldalak, mégis ezt használja ma mindenki.

A második lépés: meghatározás

Most, hogy ismered a konkurenseidet, ideje részletesen kitalálni, az appod pontosan milyen funkciót tölt be. Ne pazarold az idődet 100 oldalas esszékre, amikben lépésről lépésre leírod ezeket!

Első körben gondold át, a te ötleted mivel emelkedik ki a többi közül, és mitől válik különlegessé.

Nem baj, ha eleinte csak néhány dolgot lehet csinálni vele, de azok működjenek tökéletesen

A felhasználók visszajelzései alapján ugyanis később könnyen tudod fejleszteni úgy, hogy egyre népszerűbbé váljon.

A harmadik lépés: megvalósítás

Szóval, már ismered a konkurenseket, és pontosan tudod azt is, mit lehet csinálni az appoddal. A következő lépés, hogy kitaláld, hogyan hozod létre ezt a valóságban.

Az interneten rengeteg olyan programot találhatsz, amivel elkészítheted a sajátodat: például a MobileRoadie, a TheAppBuilder és az AppMachine.

Persze előbb-utóbb valószínűleg felmerül a kérdés, hogy mi a teendő akkor, ha a szerkesztő programok nem tartalmaznak annyi lehetőséget, mint szeretnéd. Ott van például a SnapChat. Mielőtt kitalálták volna az appot, nem létezett olyan funkció, ami képes lett volna eltüntetni a fotókat. Ehhez kódolásra volt szükség, amit például a Designli weboldal segítségével is elkészíthetsz.

A negyedik lépés: fejlesztés

Ehhez persze elengedhetetlen, hogy némi pénzt is beruházz az ötletedbe.

Egy jó app legfőbb jellemzője, hogy sosem készül el igazán, hiszen állandó fejlesztésre van szüksége.

Ha nem értesz ehhez a részéhez, érdemes felkeresni olyan cégeket, akik épp ezzel foglalkoznak, így biztos kezekben tudhatod az elképzeléseidet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást