Őszi gardróbfrissítés: tippek az internetes vásárláshoz

Őszi gardróbfrissítés: tippek az internetes vásárláshoz

Címlap / Stílus / Divat / Őszi gardróbfrissítés: tippek az internetes vásárláshoz

A számítógép előtt bonyolított shopping-túrával nemcsak pénzt, hanem rengeteg időt is energiát is spórolhatsz. Ráadásul még csak parkolóhelyre sem kell vadásznod a plázában! Amennyiben úgy döntöttél, hogy a melegebb darabok beszerzéséhez ezúttal a világhálót választod, érdemes a következő tanácsokat megfogadnod.

A hirdetések segíthetnek

Persze, hogy senki sem lelkesedik a villogó-felugró hirdetésekért a neten, de egyes reklámok még hasznunkra is lehetnek, főként ha kuponos vagy egyéb árkedvezményes vásárlást hirdetnek. 
Ruha- és kiegészítő-vásárlás alkalmával mindenképp érdemes egy kis figyelmet áldoznod ezekre, mert mesés akciókról értesíthetnek. Persze, nem kell mindenre rákattintanod, de ha megtetszik egy banner, ne habozz!

Figyeld a jeleket!

Nemcsak a leértékelést ígérő százalékjelek tűnnek kecsegtetőnek az internetes vásárlás alkalmával, hanem bizonyos biztonságra utaló szimbólumok is. Ha például lakat jelenik meg a webcím előtt a böngésző címsorában, illetve az „https”-sel kezdődik, akkor feltételezhető, hogy egy komolyabb céghez tartozik a portál, hiszen fontos nekik az adataid biztonsága.
Fontos, hogy a webáruházban szerepeljen az üzemeltető elérhetősége, névvel, címmel és telefonszámmal.

Ne adj meg túl sok adatot!

Az internetes vásárláshoz kizárólag a nevedre, a címedre, az e-mail címedre, valamint a telefonszámodra lehet szükség, semmi másra!
A bankkártyád adatait pedig a fizetési folyamat során, feltehetően egy banki oldalon kell majd megadnod. Ezeken kívül semmilyen infót ne adj ki magadról, mert egészen biztosan nem kérhetik tisztességes célból!

Figyelj a bankkártyáidra!

Internetes vásárláskor muszáj figyelemmel kísérned, hogy melyik bank- és hitelkártyádhoz milyen egyenleg tartozik. Érdemes SMS-értesítést vagy internetes banki szolgáltatást kérned a pénzmozgásokról való azonnali értesüléshez.
Amennyiben azonosítatlan tranzakciót tapasztalsz, azonnal hívd a bankod ügyfélszolgálatát, és szükség esetén tiltsd le az érintett kártyát! Ha nem szeretsz így fizetni, a magyar webáruházak többnyire utánvétes szállítást is kínálnak, de pluszköltség vállalása mellett.

Ne hagyd magad átverni!

Amennyiben a kiszemelt webáruház több dolgot is feltűnően alacsony áron kínál, kezdj el gyanakodni, hogy itt valami nem oké – főleg, ha olyan oldalról van szó, melyről korábban még csak nem is hallottál!
Külföldi oldalak esetén érdemes utánanézned a vásárlói értékeléseknek, és ha egyet sem találsz, vagy mind negatív, inkább felejtsd el azt a helyet! Magyar webáruháznál pedig bátran érdeklődj telefonon, ha valami kétséges.

Próbáld ki az appokat!

Számos nagy webáruház kínál extra kedvezményeket azoknak, akik letöltik az okostelefonokra szánt alkalmazásukat. A dolog célja, hogy minél többen használják az appot, tehát az ilyen akcióknál szinte biztos, hogy nem átverésről van szó.
Ennek ellenére nem árt meggyőződnöd róla, hogy az alkalmazás a hivatalos letöltőközpontból, tehát például az iTunes-ról vagy a Google Play-ből származik, mert a harmadik féltől leszedett programok nem mindig biztonságosak.

Védd a számítógéped!

Az internetes vásárlás többnyire önfeledt szörfölést jelent, amelynek során agyalás nélkül kattintasz egyik linkről a másikra, így ki tudja, hol kötsz ki a végén. Egy hatékony, naprakész módon frissített vírusirtó megóv az esetleges kellemetlenségektől.
Amennyiben viszont megspórolod a használatát, még adatvesztés is előfordulhat – szóval ha ugyanarról a gépről dolgozol, a munkád is kárát láthatja! Mielőtt leadnád az internetes rendelést, érdemes megkérdezned a barátaidat, van-e kedvük csatlakozni hozzád. Hiszen ha ők is vásárolnak valamit ugyanonnan, megoszthatjátok a postaköltséget!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást