Organikus, ódon és játékos: 2017-es fürdőszoba trendek

Organikus, ódon és játékos: 2017-es fürdőszoba trendek

Címlap / Otthon / Dekor / Organikus, ódon és játékos: 2017-es fürdőszoba trendek

A fürdőszobát a legtöbben nem újítjuk fel évről évre, ezért a trendek követésével is óvatosan kell bánni, de inspirálódni azért még lehet a legfrissebb irányzatokból. 2017-ben például az alábbi stílusok nyűgözik le a lakberendezőket, és ha őszinték akarunk lenni, a legtöbb fürdőszobában mi is el tudjuk képzelni a reggeli készülődést, vagy az esti lazítást.

Organikus jegyek

Az organikus dizájn 2017 nagy visszatérője lesz, és a trend jegyei a fürdőszobákban is feltűnnek majd. Nem kell azonban rögtön a ’80-as évek hippimozgalmára gondolnod, a természetes anyagok visszafogottabban, és szélesebb értelmezésben térnek vissza.

A mellett például beleillik az organikus, nyers dizájnba a beton vagy a márvány is, és mindez nem fogja uralni a fürdőszobákat, hanem szépen összesimulnak más trendekkel, például egy sokkal lágyabb benyomást keltő keleti szőnyeggel, vagy modern, minimalista darabokkal.

Az organikus trend lényege idén a játékosság, vagyis hogy hogyan tudod ezeket a nyers anyagokat, kiegészítőket más dizájnelemekkel összeilleszteni.

Folytonosság

Idehaza nem ritka jelenség, hogy ugyanazzal a csempével burkolják a fürdőszoba falait és padlóját.

A folytonosság most a nemzetközi trendekbe is begyűrűzik, de persze egy kis csavarral.

Népszerűek lesznek az olyan burkolatok, amelyek sokféleképpen használhatóak, és sok felülettel összeegyeztethetőek.

Ebben a fürdőszobában például a fekete-fehér padlóburkolat nem egy az egyben kerül a falakra, hanem a fekete festék és a fehér csempe tükrözi vissza ugyanazt a hatást. Apró csavar, egységes, átgondolt dizájn, makulátlan harmónia: már meg is van a szezon egyik legfrissebb trendje!

Régi és új

A régi és új kombinálása nem mindig egyszerű feladat, igényel némi fantáziát és jó adag szépérzéket, hogy az eredmény végül harmonikus legyen, cserébe viszont nem csak nagyon trendi, de költséghatékony megoldás is.

Hasonló csempét például nemrég láttam is egy felújításért kiáltó fürdőszobában – jó hír, hogy ha valakinek bejön ez a trend, akkor akár meg is lehet tartani ezeket a retró elemeket, és elég csak néhány szintén ódon stílusú kiegészítőt beszerezni, plusz feldobni az egészet egy nagyon modern mosdókagylóval, és máris trendi a fürdőszoba, anélkül, hogy meg kellett volna duplázni a felújításra szánt összeget.

Francia üvegajtó

Évekig rejtegettük a zuhanyzót meg a fürdőkádat az ilyen-olyan zuhanyfüggönyök mögött, aztán jött az indusztriális trend, és minden megváltozott!

Egy szépen burkolt vizes helyiséget ugyanis kár lenne rejtegetni, így a vizes blokk a középpontba került, és 2017 trendi fürdőszobáiban már üvegajtó választja el a zuhanyzót a fürdő többi részétől.

Nem azt mondjuk, hogy egyszerű tisztán tartani, de ha valakinek megéri a fáradtságot, akkor sokkal levegősebb, tágasabb hatású, és persze hihetetlenül cool fürdőszobája lehet egy ilyen ajtóval.

A dizájnt te magad találhatod ki, de ha ilyen ajtót készíttetsz, akkor mindenképpen biztonsági üveget használj!

Kerek tükrök

Jó hír, hogy nem kell rögtön egy havi fizetést elkölteni, ha egy kicsit fel akarod dobni a fürdőszobát, vagy valamilyen aprósággal követnéd az új trendeket.

A kerek tükrök finom részletei lehetnek a vizes helyiségeknek, de a lakberendezők újabban teljesen odáig vannak tőlük, mivel remekül tudják finomítani, lágyítani az egyébként modern, határozott vonalakkal berendezett fürdőket.

Külön jó hír, hogy ezek a tükrök a vintage jellegű fürdőkbe is illenek, amelyek mostanában szintén divatosak.

A retro hatásért keresd a rámázott változatokat, de ha a könnyed, légies hangulat bevonzását szántad a kerek tükörnek, akkor válassz olyat, aminek nincs szegélye.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást