A férfiak szerint: ezért kiábrándító, ha a nőnek alacsony az önbizalma

A férfiak szerint: ezért kiábrándító, ha a nőnek alacsony az önbizalma

Címlap / Életmód / Lélek / A férfiak szerint: ezért kiábrándító, ha a nőnek alacsony az önbizalma

Nincsenek barátaid

Nem kell egy nagy társaság központi tagjának lenned, de ha nincs senki, akivel időnként szórakozol vagy beszélgetsz, a partnered úgy érezheti, egyedül ő felelős a boldogságodért. Ha ő elmegy valahova a barátaival, lelkiismeretfurdalása lehet, amiért egyedül hagy és ez nagy terhet ró a kapcsolatra.

Kutakodsz a telefonjában

A mondás szerint a bizalom alapja az állandó ellenőrzés, de ez a párkapcsolatra nem vonatkozik, ott ugyanis csak ellentétet és feszültséget szül. Ha a párod kimegy a konyhába és te egyből ráveted magad a telefonjára, hogy alaposan átnézd, sosem fog jó fényt vetni rád. Ha úgy érzed, van okod kémkedni, akkor is inkább ülj le és beszéld meg vele. 

Az önbizalomhiány jelei
Astarot/istockphoto.com

Nincs hobbid

Ha arról van szó, hogy mit csináljatok a hétvégén, a férfiak nem szeretnek mindig döntéshozók lenni. Ha van egy hobbi, amit még nem próbált és belevonod, érdekesnek tűnsz a szemében, ha pedig sosincs semmi ötleted és önálló elfoglaltságod, elveszettnek és unalmasnak találhat.

Gyakran emlegeted előző kapcsolataidat

Mindenki hozza magával az új kapcsolatba az előző szerelmek és szakítások batyuját. Ha rendszeresen emlegeted az exeidet és azt, hogy neked milyen szereped volt a szakításban, az nem megnyerő viselkedés. Ha mindig azt fejtegeted, mások milyen rosszul bántak veled, úgy értheti, hogy biztosítékot keresel arra, hogy ő nem fogja összetörni a szíved. Ne helyezz rá ilyen nyomást, hanem adj neki esélyt.

Túl hamar mondod, hogy „szeretlek”

Van az úgy, hogy az ember belezúg valakibe és hamar fülig szerelmes lesz, de ha a partner részéről kicsit lassabban történnek a dolgok, elijesztheti, ha túl hamar megvallod neki, mennyire szereted.

Kevés önbizalom jelei
stefanamer/istockphoto.com

Kijelented, hogy ő a mindened, az életed értelme

Ha ezt azért mondod, hogy az illető különlegesnek érezze magát, akkor ne tedd, mert az elkötelezettséged könnyen bizonytalanságnak és önbizalomhiánynak veheti. Sosem jó, ha valaki egyetlen másik ember által határozza meg magát és egész életét. Ilyenkor úgy tűnhet, mintha csak arra vártál volna, hogy végre jöjjön valaki, aki megment és megoldja egész életed. Ez a kétségbeesett ragaszkodás nem jön be a férfiaknak.

Állandó dicséretet és megerősítést vársz tőle

Azzal nincs gond, ha olykor megkérdezed tőle, hogy csinos vagy-e az új ruhádban. Ha viszont folyamatos bók-áradatot és rajongást vársz el, majd megsértődsz, ha nem elég lelkes a válasza, akkor veled lehet a gond.

Veszekszel vele, ha a barátaival akar időt tölteni

Ne duzzogj, amiért rajtad kívül is van saját élete és baráti köre, természetes, hogy velük is szeretne időt tölteni, ez nem ellened szól. És ne bombázd közben üzenetekkel, illetve ne sértődj meg, ha buli közben nem válaszol azonnal.

Az önbizalomhiány gyakori jelei
Vasyl Dolmatov/istockphoto.com

Féltékenységi rohamot kapsz, ha hozzászól egy másik nőhöz

Attól még, hogy egy férfi vált pár szót egy másik hölggyel, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy félre akar lépni. Ha emiatt rendszeresen veszekedést generálsz, hamar meg fogja unni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást