Olcsó és hatásos lakásfelújítási tippek albérleteseknek

Olcsó és hatásos lakásfelújítási tippek albérleteseknek

Címlap / Otthon / Dekor / Olcsó és hatásos lakásfelújítási tippek albérleteseknek

Senki nem akar egy vagyont költeni egy olyan lakásra, ami nem az övé, de nem is szeretünk olyan helyen élni, ami szinte könyörög egy kis törődésért, felújításért. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy otthonosabban érezd magadat az albérletedben akkor is, ha nem akarsz túl sokat költeni rá, és akkor is, ha a főbérlőd ragaszkodik hozzá, hogy változatlanul add majd át a lakást, ha egyszer kiköltözöl.

Cseréld le a konyhacsempét!

Egy idejét múlt konyhacsempe könnyen meg tudja ölni az egész helyiség hangulatát, ha pedig garzonban élsz, vagy amerikai konyhás nappalid van, akkor az egész lakásra rányomja a bélyegét a ronda falvédő.

A csempe leverése és lecserélése persze olyan költséges dolog, amire nem biztos, hogy egy albérletben beruháznál, arról nem is beszélve, hogy a főbérlőd sem biztos, hogy belemenne a dologba.

Az Amazon, az ebay és az etsy viszont remek lelőhelyei a méretre vágható és ragasztható „csempéknek”, amelyek szépen elfedik az eredeti burkolatot, és akár az egész konyha hangulatát megváltoztathatják.

Bár ár tekintetében itt is nagy a szórás, lényegesen olcsóbban kijössz, mintha csempéztetnél, az egész felújítást kihozhatod annyi pénzből, amennyit szívesen szánsz arra, hogy egy hosszabb távú albérletben otthonosabban érezd magadat.

Ha pedig itt az ideje a költözésnek, egyszerűen eltávolíthatod a „matricákat”, és visszaállíthatod az eredeti állapotot, hogy úgy add át a lakást, ahogyan átvetted.

 

Új padló a fürdőbe

A fürdőszoba sok albérlet gyenge pontja, ám ha nem is tudsz mit kezdeni a csempével, egy jól megválasztott padlóval össze lehet hozni akár egy klasszikus, akár egy retro, de mégis stílusos hangulatot a vizes helyiségben.

Na persze, de mi van, ha éppen a padló burkolata az, amitől feláll a hátadon a szőr?

Egy öntapadós és eltávolítható vinyl padlóval gyorsan megoldhatod ezt a problémát is: egyszerűen, egy délután alatt lerakható (persze függ a fürdő méretétől és alaprajzától), és fel is szedhető – a ragasztó oldhatóságáról érdeklődj vásárláskor!

Ha utálod a fürdőszobádat, vesd be a vinyl padlót, és holnap már egy márvánnyal borított helyiségben moshatod a fogadat!

 

Világosan jobb

A felső konyhaszekrények alá, a konyhapult fölé beépített világítás nem csak biztonságosabbá teszi a főzést és az ételek előkészítését, de az egész konyhát hangulatosabbá, modernebbé, sőt szellősebbé teszi.

A világítás kiépítése persze nem kimondottan albérlet-barát, de egy öntapadós LED-szalaggal gyakorlatilag egyetlen mozdulattal, fúrás, csavarozás és villanyszerelői munka nélkül lehet világítás a konyhapultod fölött, vagy ahol csak akarod!

 

Elő a textillel!

Egy új függöny, egy kanapéra vetett takaró, néhány mutatós párna vagy egy szép szőnyeg: még mindig ezek a legjobb, leghatásosabb módjai annak, hogy néhány pillanat alatt megváltoztasd egy helyiség hangulatát.

Az akár egymásra halmozott textilek segítségével nem csak a színekkel, de a textúrákkal is játszhatsz, azonnal meghatározva a helyiség hangulatát, arról nem is beszélve, hogy egy egész kanapét beborító takaróval vagy egy nagyobb méretű szőnyeggel el is rejtheted azt, amire nem szívesen nézel.

Nem kell fúrni, nem kell szerelni, egy mozdulat letenni őket, és amikor költözöl, pontosan annyi lesz felvenni is, ráadásul ezeket az anyagokat magaddal is viheted és a következő lakásodban is használhatod őket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást