Szuperfinom kávés, diós, vaníliás sütemény. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
A tésztához:
2 evőkanál liszt 250 g Mrs. Baker diókeverék 1 kávés kanál őrölt kávé 2 db XL-es tojás 5 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor csipet só
A krémekhez:
2 csomag főzős vanília puding 6 dl tej 7 szem édesítő tabletta 1 evőkanál liszt 10 dkg vaj 200 ml habtejszín 1 csomag habfixáló
A töltelékhez:
200 g babapiskóta 18 g (1 kis tasak) 2 in 1 instant kávé
A tetejére:
10 g reszelt fehér csoki
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a diókeveréket, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a sütőport, és az étolajat. Egyneművé dolgozzuk össze.
Kanállal belekeverjük a lisztet és a kávét.
Sütőpapírozott tepsiben 3 vékony lapot sütünk a masszából.
A krémhez a pudingporokat összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. 7 szem édesítőtablettával ízesítjük.
A kihűlt pudingot simára keverjük a vajjal.
Az instant kávét 2 dl forró vízben feloldjuk.
Ha kihűlt mind a három diós tésztalap, akkor hozzáláthatunk süteményünk összeállításához.
Egy tésztalapot a méretének megfelelő tálra teszünk. A lapot vékonyan megkenjük a vaníliás krémmel.
A babapiskótákat a kávéba mártjuk, és a vaníliakrémes tésztára sorakoztatjuk.
Pici krémet kenünk a kávés piskótákra. Beborítjuk a második tésztalappal.
200 ml habtejszínt egy habfixálóval kemény habbá verünk, s a maradék vaníliás krémet is beledolgozzuk.
Ezzel a krémmel kenjük meg a második lapot. 2-3 kanálnyi krémet hagyjunk a süti tetejére. Újra babapiskótákat mártunk a maradék kávéba, és a krémbe helyezzük őket.
A harmadik diós lappal fejezzük be a süti összeállítását. Megkenjük a maradék krémmel.
A Bello-szelet tetejét reszelt fehércsokival szórjuk meg.