16 nőies szandál, amiben nem fog fájni a lábad – lelőhelyekkel

16 nőies szandál, amiben nem fog fájni a lábad – lelőhelyekkel

Címlap / Stílus / Divat / 16 nőies szandál, amiben nem fog fájni a lábad – lelőhelyekkel

Nagy gyengeségem, hogy nehezen állok ellen a szép, kényelmes saruknak. Fontos szempont számomra, hogy akár az egész napos hajtást bírják a lábbelijeim, mert állandóan talpon vagyok és a nap végére nem ritkán tízezer lépést mutat az applikációm – még akkor is, ha semmi különlegeset nem csináltam. De milyen divatos szandálok közül válogathatunk az idei szezonban?

Éksarkú

Remek választásnak bizonyulnak, ha szereted a magasított kényelmes szandál fazonokat, és a tűsarkú már túl elegáns számodra. Az éksarkú szandálok pár centi vastag talppal rendelkeznek, így alapvetően is pluszt adnak a magasságodhoz, ám ezt a tervezők tovább fokozták a stílusosan emelkedő sarokrésszel.

Kényelmességüket az adja, hogy a testsúlyod eloszlik a teljes talprészen, nem pedig egy aprócska sarokrészre koncentrálódik.

Ezek a szandálok idén abszolút trendben vannak, és tökéletesen passzolnak a nyári nadrágokhoz éppúgy, mint a csinos szoknyákhoz. A választás során érdemes arra ügyelned, hogy befelé csak enyhén szűküljön a sarok, mert ez ugyan kecsességet biztosít, egy bizonyos ponton túl kényelmetlenné is teheti a lábbelit.

1. ecipo.hu, 2. aboutyou.hu, 3. Deichmann, 4. bonprix.hu (háttérkép: GDJ/pixabay.com)

Platform

Még néhány éve a platform cipőknek nem adtunk nagy jövőt, és aki hordott ilyeneket a 90-es években valahogy nem is vágyott utánuk. Most viszont még mindig itt vannak, és egyre jobban megszerettük őket. Tekintve, hogy nincs, vagy csak ritkán található rajtuk jól elkülöníthető sarokrész, a platform szandálok nagyon kényelmes viseletek. Bár jóval magasabb leszel bennük, éppen a hiányzó sarokrész miatt nem kell azzal kalkulálnod, hogy megfájdul a lábad vagy a hátad a viselésük során.

Vékonyabb lábakon mutatnak a legjobban, de egy sarokban magasodó fazont bármilyen comb-körmérettel bevállalhatsz!

1. ecipo.hu, 2. Deichmann, 3. Griff, 4. aboutyou.hu (háttérkép: GDJ/pixabay.com)

Vastag sarkú szandálok

A magas sarkú szandálok akkor lesznek kényelmesek, ha a sarokrészük kellően masszív és vastag, így a tömb- és kockasarkú változatok ideálisak, ha nem szeretnéd, hogy estére megfájduljon a lábad a cipődben. Ezek a szandálok viszonylag friss visszatérőnek számítanak a divatban, ám örülhetünk, hogy ismét felbukkantak, hiszen egész napos komfortérzetet biztosítanak és rendkívül változatos formában beszerezhetőek.

A biztos tartás érdekében jó, ha olyan szandált választasz, ami egyúttal tartja a bokádat és lábfejedet is.

Ellenkező esetben ide-oda csúszkál majd a lábad és a szandál könnyen feltörheti a bőrödet, továbbá a bokád is bánhatja, ha rosszul lépsz. Értelemszerűen minél magasabb a sarok, annál kevésbé kényelmes a szandál, de jellemző módon ehhez a fazonhoz 3-5, legfeljebb 7 centis sarokrész dukál, ez pedig még tökéletesen viselhető a hétköznapok során.

1. aboutyou.hu, 2. Deichmann, 3. aboutyou.hu, 4. spartoo.hu (háttérkép: GDJ/pixabay.com)

Enyhén emelt

Ha megelégszel azzal, hogy csupán 1-2 centit adj hozzá a magasságodhoz a cipődnek köszönhetően, akkor az enyhén emelt szandálok tökéletes választásnak bizonyulnak számodra. Ezek gyakorlatilag lapos sarkúnak számítanak, de mégis csalhatsz egy kicsit a segítségükkel – cserébe a kényelemről egyáltalán nem kell lemondanod.

A lapos talpakkal, aprócska sarokrésszel rendelkező szandáloknak is megvan az az előnyük, hogy egy kicsit megemelik a feneket, szexibb testtartást kölcsönöznek a viselőjüknek, ráadásul mindezt észrevétlenül tudják megtenni.

Akár egész nap kényelmes, komfortos viseletet jelentenek, így akár városnézésre is bátran felveheted őket. Sőt, ebben a fazonban nyugodtan válogathatsz a frissen visszatérő papucsok között is, hiszen ezek a darabok ismét megjelentek a divatban, és utcai viselet során ugyancsak trendinek számítanak.

1. Deichmann, 2. aboutyou, 3. remixshop.hu, 4. aboutyou.hu (háttérkép: GDJ/pixabay.com)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást