Otthon / Szórakozás

Népek, akiknek idegen a narancsbőr? Így őrzik szépségüket világszerte a nők

Népek, akiknek idegen a narancsbőr? Így őrzik szépségüket világszerte a nők

Még manapság is élnek olyan nemzetek, melyek főként a természet erejére támaszkodnak szépségük megőrzése érdekében. Ügyelnek az étkezésükre, az italfogyasztásukra, továbbá arra, hogy a környezetük nyújtotta, természetes alapanyagokat használják fel a szépségápolásuk során.

Minden belülről indul

Az elmaradottabb országban más betegségek jellemzőek, mint hazánkban, de ennek főként a nem megfelelő körülmény az okozója, s nem pedig az, hogy az emberek az étellel mérgezik magukat. Ott, ahol jóformán ismeretlen a finomított cukor és a liszt, gyakorlatilag idegen a narancsbőr is, melyre nyugaton remekül kamatozó iparág épült.
A jelentős túlsúlyért többnyire a felesleges szénhidrátok felelősek, míg ezekben az országokban a pluszkilók ugyancsak kifejezetten ritkának számítanak – így az összes ezzel járó egészségügyi probléma és szépészeti hiba kiküszöböltnek tekinthető.

A káros túlsúly helyett

A túlsúly nem csupán a betegségek melegágya, hanem a szépség rombolója is. S bár az említett kultúrákban inkább az egészségükért fogyasztanak természetes összetevőket az emberek, kellemes „mellékhatásként” olyan eredményekkel kell számolniuk, mint az egészségesen fénylő hajkorona, a rugalmas, fiatalos és feszes bőr, valamint a lassabb öregedés.
És akkor még nem is beszéltük a sokak számára mindmáig ismeretlen, csodás hatással bíró gombákról, vagy éppen fűszerekről, jótékony hatású teákról, amik sokszor gyorsabban gyógyítják a problémákat, mint a számunkra ismeretes gyógyszerek.

Megfelelő italfogyasztás

Több keleti országban még manapság is ismeretlenek a szénsavas üdítőitalok, de legalábbis garantáltan nem népszerűek. Helyettük sokkal többet jelentenek az ásványvizek, illetve a teák, amik fogyasztásának gyakran külön rituáléja van.
Hazánkban pedig ahelyett, hogy pl. jó minőségű zöld teát készítenénk az előírásoknak megfelelően, inkább megvesszük azt kapszula formájában, vagy tusfürdőben adalékanyagként… Pedig így korántsem mutatja meg ez az egészségmegőrző és szépítő termék, miféle csodás hatásokra képes.

Olajok kívül belül

Köszönhetően a világhálónak, egyre több szépségpraktikát tudunk ellesni a keleti, déli népektől, így került be nálunk is a köztudatba, hogy az olajok milyen jót tesznek a test működésének és a bőrnek, hajnak egyaránt.
Az otthon, házilag elkészített pakolások ezekkel az alapanyagokkal ismételten csak sokkal hatékonyabbak lesznek, mint ha megvennénk egy, a kevésbé gondolkodó nyugati ember számára kifejlesztett terméket. Amit bár úgy reklámoznak, hogy különleges olajat tartalmaz, valójában alig 1%-nyi található belőle a teljes tubusban.
Természetes szépítő csodaszer, az argánolaj
5 illóolaj pattanás ellen

A természet ajándékai

Ugyancsak jellemző ezekre a kultúrákra, hogy nem igazán hisznek a mesterséges termékekben. Persze nem arról van szó, hogy nem próbálkoznak plasztikai ránctalanítással, vagy éppen nem hatnak rájuk a reklámok, de elsődlegesen akkor is szüleik, nagyszüleik tanácsára hagyatkoznak.
Ők pedig azt javasolják, hogy használjanak ricinus- és argánolajat a szebb hajért, próbálják ki a shea- vagy kakaóvajat a bőrproblémákra, algát a vitalizálásra, kefirgombát az emésztési gondokra, esetleg a hibiszkuszvirág kivonatát a ráncok eltüntetésére.

Hogyan ültesd át az életedbe?

A legnehezebb az étkezés megreformálása lesz, feltéve, hogy idáig nem foglalkoztál vele eleget. Sajnos nincs mese, elsőként ezzel kell törődnöd, különben jöhet bármilyen méregdrága kezelés, hosszútávon csak pénzkidobás az egész.
Ezután bele kell ásnod magadat a különböző természetes hatóanyagok csodás világába, melyekért nem kell feltétlenül több ezer kilométert délre, vagy éppen keletre utaznod. Támaszkodj bátran nagyszüleid hagyatékára, ők ugyanis még nagy eséllyel emlékeznek rá, milyen módon helyettesítették a manapság népszerű, de mesterséges szereket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást