Neked apróság, nekik hatalmas öröm! Így jótékonykodhatsz a hátrányos helyzetű gyerekekkel

Neked apróság, nekik hatalmas öröm! Így jótékonykodhatsz a hátrányos helyzetű gyerekekkel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Neked apróság, nekik hatalmas öröm! Így jótékonykodhatsz a hátrányos helyzetű gyerekekkel

Mennyi dolog van, amiért szerencsésnek érezheted magadat? Ha csak körbenézel a lakásban, biztosan látsz legalább tíz olyan dolgot, aminek a jelenléte számodra a lehető legtermészetesebb, másoknak viszont elérhetetlen luxus marad. De mit lehet akkor tenni? Szomorkodj egész nap a kanapén, és érezd rosszul magad, amiért szerencsésebb körülmények közé születtél? Ugyan már, kinek lenne ettől jobb? Ha megteheted, élvezd ki az életed minden pillanatát – és közben ne felejts el apró jó dolgokat tenni, hogy azoknak is segíthess, akiknek kevesebb adatott meg. Például a nehéz sorsú gyermekeknek.

Garázsvásár a gyermekekért

A Cityfox 2015. szeptember elején egy olyan egyedülálló garázsvásárt szervez, amely célul tűzi ki, hogy felhívja a figyelmet egy kiemelkedően fontos problémakörre, amely hazánkban egyre nyomasztóbb tendenciát mutat: gyermekéhezés, gyermekszegénység, gyermekprostitúció és családon belüli erőszak a gyermekek ellen.

Bár maga a téma meglehetősen szívfacsaró, a garázsvásár egy különösen jó hangulatú kezdeményezésnek ígérkezik, és remek példa arra, hogy egyetlen ember is mekkora változást okozhat.

A Cityfox alapítója, Kaczur-Somfay Dorottya saját csemetéi nevelése mellett szervezi meg most szeptember 5-én és 6-án a Garázsvásárt a gyermekekért, ahol 12 ember lakásának, házának a feleslegessé vált tárgyait teszi közkinccsé. Miközben te igazi különlegességekre lelhetsz, amit aprópénzért tudhatsz majd a magadénak. A Cityfoxnak köszönhetően ráadásul egyúttal a nehéz sorsú gyermekeket segítő alapítványt, az Age of Hope-ot is támogatod! A megvásárolt tárgyak árából ugyanis az alapítvány is részesül, a megmaradt tárgyakat pedig szintén ők kapják majd meg.

Van, amiért már most bizsereg a tenyerünk

Amellett, hogy a garázsvásár célja igazán nemes, az esemény Facebook oldalát elnézve mi máris lázba jöttünk, és alig várjuk, hogy kiderüljön, pontosan mi is a rogyásig pakolt furgon rakománya.

Akinek nem csak kisgyereke, esetleg unokája, de kertje is van, annak megsúgjuk, hogy a képeken láttunk már teljes, tökéletes állapotú, szétszerelt, leírással számozással ellátott fa mászókát, de beleszerettünk az antik étkészletbe is, ami pedig azt a fehér fotelt illeti, most stipi-stopit mondunk rá – de persze, aki nagyon siet, az még megelőzhet minket.

Ha tehát valami csajos, vagy éppen családi programot keresel a hétvégére, a Cityfox Garázsvásárát jó szívvel ajánljuk, egy kis pénzt elköltve valamire pedig nemes célt is szolgálhatsz. Ha nem szeretnél vásárolni, de valamivel mégis hozzájárulnál ahhoz, hogy a nehéz sorsú családokban élő gyermekek mindennapjai kicsit könnyebbek legyenek, akkor a helyszínen személyesen is adakozhatsz az Age of Hope standjánál. Bár az alapítvány által segített gyerekek a legapróbb dolgoknak is örülnek, Kaczur-Somfay Dorottya kérdésünkre elmondta, mire van a legnagyobb szükség:

„Tartós élelemre, ruhára, cipőre, tisztálkodási eszközökre (szappantól kezdve a fogkrémen át), játékokra, gyerek felneveléséhez szükséges eszközökre, pelenkára. Olyan dolgokra gondolj, amiket te is megvennél a drogériákban a saját gyermekeidnek, de egy hátrányosabb helyzetben élő család nem engedheti meg magának. Ezúton is köszönjük az Age of Hope vezetőjével együtt azoknak, akik akár csak emiatt is ellátogatnak jövő szombat-vasárnap az Euro Mini Storage-ba!”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást