A négy „Kardinális Csillagjegy” – Ilyen a személyiségük

A négy „Kardinális Csillagjegy” – Ilyen a személyiségük

Címlap / Életmód / Ezotéria / A négy „Kardinális Csillagjegy” – Ilyen a személyiségük

Az asztrológia a csillagjegyeket négyesével három különböző típusra osztja, méghozzá Szilárd, Változó és Kardinális jegyekre. A négy Kardinális jegy mind különböző elemet képvisel: a Kos Tűz jegy, A Rák Víz jegy, a Bak eleme a Föld, a Mérlegé pedig a Levegő, mégis van bennük valami közös: ők azok, akik a legnagyobb változásokat kezdeményezik.

Elszánt, ösztönös vezetők

A Kardinális jegyű személyek mindig tervekkel és hosszú távú célokkal állnak elő. A Kos impulzív és kissé erőszakos, őket a versengés hajtja. A Rák remekül érzékeli az erőviszonyokat és finomabb módon közelíti meg a teendőket. Ha a helyzet megköveteli, visszavonul a páncéljába.

A Mérleg természetes empata, aki érzelmi intelligenciáját használja terve megvalósításához. együttérző módon törekszik víziója megvalósítására, ami nem más, mint egy harmonikus világ. A Bak lassan, de biztosan halad a cél felé és mérges, ha nem követi senki. Magas elvárásai vannak és remek stratéga.

Érzelmi intelligenciájuk figyelemreméltó

Mind a négy Kardinális jegy érzelemdús, néha talán túlzottan is, hiszen a düh és a szomorúság érzését is intenzíven érzik. A Kos – nem meglepő módon – nagyon mérges tud lenni és ilyenkor nem ajánlatos az útjába állni. Nagyon kompetitív, ezért ha úgy érzi, valaki nem sportszerűen játszik – az élet bármely területén – éktelen dühbe gurul.  A Rák külső, kemény páncélja finom lelket takar, aki rendkívül érzékeny. Fontos számára az édesanyja, az otthona, a művészetek és ha valami baj éri, hajlamos szomorúságba burkolózni. 

A Mérleg mindenkit meghallgat és mindenkinek a kedvére akar tenni. Mindenáron összhangot akar teremteni környezetében és különleges képessége, hogy mindenki szemszögéből tudja nézni a dolgokat. A Bak a szokások és hagyományok szerelmese és nem szereti, ha kizökkentik megszokott ritmusából. Ennek ellenére végtelenül gyakorlatias, aminek köszönhetően mindig célt ér.  

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»