Neked mi jut eszedbe elsőként, ha a szotyiról van szó? Talán hogy egy finom nassolnivaló, amit sokan meccsnézéshez eszünk a legszívesebben? Ez igaz is, azonban a napraforgómag, ha natúr verzióban esszük, sokkal egészségesebb, mint amilyennek a legtöbben gondolnánk.
Valójában a szotyi tele van értékes tápanyagokkal, és a felhasználását is sokoldalúan alakíthatjuk. Kerülhet kenyerekbe, zsemlékbe, kiflikbe, megszórhatod vele a csirke- vagy tonhalsalátát, adhatod zabpehelyhez, és még sok más módon is fogyaszthatod. De hogy pontosan miért is érdemes tudatosan beépítened az étrendedbe?
2/7 Támogatja a szíved egészségét
Ha natúr napraforgómagot eszel, azért a szíved is hálás lesz. Ugyanis a benne található oldható rostok a vékonybélben képesek megkötni a különféle ételek, italok által felvett koleszterint, így megelőzve, hogy negatívan befolyásolja a vérünk rossz (LDL) koleszterinszintjét, amely ha magas, köztudottan érelmeszesedéshez és különféle szívbetegségekhez vezethet. Ehhez viszont fontos, hogy tényleg natúr, és ne sós verzióban edd, mert utóbbi a magas nátriumtartalma miatt már egyáltalán nem ilyen előnyös választás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!