Az ember lánya már hozzászokott, hogy a legtöbb egészséges étel kevésbé finom, mint az egészségtelenebb változatok. Ez okkal van így, hiszen az egészségtelen kaják tele vannak olyan összetevőkkel, amelyek hatására az agyunk boldogsághormonjai csúcsra járatják magukat. De ott van például az étcsoki – szakértők szerint még jót is tesz neked, ha rendszeresen, sőt, minden nap fogyasztod.
Talán nincs is igazabb mondás annál, mint hogy a lányoknak nem a tökéletes pasi a legnagyobb vágyuk, hanem az, hogy úgy ehessenek, hogy nem híznak el. Persze a testpozitivitás idején ilyet leírni gyakorlatilag felér egy emberiségellenes bűntettel, de nézzünk szembe a tényekkel: ki ne szeretne lapos hasat, feszes popsit, miközben pizzát eszik hamburgerrel a csoki és a jégkrém mellé? Na ugye.
Sajnos ehhez azért még nincsen semmilyen mágikus pirula, jó hír viszont, hogy nem minden édesség tiltólistás még akkor sem, ha egészségesen szeretnél élni. Szakértők szerint például az étcsoki annyira egészséges, hogy néhány kockát minden nap ehetsz belőle.
Miért annyira jó választás az étcsoki?
A megfelelően magas kakaótartalmú csokoládé az egyik legjobb antioxidáns-forrás a világon, az antioxidánsok pedig szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei.
A szervezet gyakorlatilag nem tud létezni nélkülük. Néhányat a testünk is gyárt magának, de legnagyobb részét élelmiszerből visszük be. Többek között a minőségi csokiból is, ha megfelelően magas a kakaótartalma, az antioxidánsokat ugyanis tulajdonképpen a kakaó tartalmazza.