Szerelem / Párkapcsolat

A nagy kérdés: a szerelemnek azonnal ki kell alakulnia, vagy hosszabb idő után is megjelenhet?

A szerelemről sokan azt gondolják, hogy egyetlen pillanat alatt kialakul. Hogy mindössze néhány perc elég ahhoz, hogy fülig belezúgj valakibe, és ha ez nem történik meg, soha nem is fog. Noha a tested tényleg hamar eldönti, hogy összepasszoltok-e valakivel, a szerelem kialakulásának ténye tényleg ilyen hamar eldőlne? Most erre a kérdésre kerestük a választ!

Emlékezz vissza az eddigi összes kapcsolatodra. Hogyan kezdődtek el? Már az első pillanatban érezted, hogy ez a férfi más, mint a többi, és nagyon hamar szerelmes lettél? Vonzódtál hozzá, és el tudtad képzelni, hogy akár egy nap a férjed is legyen? Nagyon sokan így vágnak bele a párkapcsolatokba, és a romantikus filmek hatására hiszünk is abban, hogy az igaz szerelem azonnal elkezdődik, és talán sosem ér véget.

Hogy ha valaki megfelelő számunkra, azt tudni fogjuk a találkozás pillanatában. De mi van akkor, ha megismerkedsz valakivel, aki minden szempontból szuper társ lenne számodra, de mégsem érzed azt a bizonyos pluszt? Ilyenkor ugyanis felmerül a kérdés: vajon az idő előrehaladtával lehetséges, hogy valakibe őszintén, ténylegesen beleszeressünk?

Hiszen eleinte senki sem tudhatja, hogy a szerelem kialakul-e idővel, vagy sem. Utóbbi esetében biztosan te sem akarnád illúziókkal kecsegtetni a srácot, és nem szeretnéd vesztegetni egyikőtök idejét sem. Nincs is nehezebb annál, mint szakítani valakivel, akinek te a világot jelented – ezt megtanultad akkor, amikor te voltál ez a személy. De akkor ne is adj neki esélyt? Nos, ez itt a nehéz döntés.

Ilyenkor több dolgot is figyelembe kell venned: tetszik a férfi külseje? Kedveled a személyiségét? Van olyan fontos dolog, amiben nem értetek egyet? Ha az első kettőre igen, az utóbbira pedig nem a válaszod, igenis érdemes adnod neki egy esélyt.

A legtöbb esetben ugyanis sokan összetévesztik a szerelem érzését a fellángolással. Amikor az első randi után úgy érzed, oda vagy a srácért, az valójában nem szerelem. Hogy is lehetnél szerelmes belé, ha nem is ismered őt igazán? Ez sokkal inkább a vonzalom kategóriába esik, amiből a későbbiek folyamán valóban szerelem lehet. De ez nem jelenti azt, hogy enélkül nem alakulhatnak ki erős érzéseid a másik iránt. Számtalan pár állítja ugyanis, hogy amikor elkezdtek randizgatni, nem feltétlenül úsztak a rózsaszín ködben.

Olvastad már?  Csillagjegyek, amelyek könnyebben találnak párt maguknak
A nagy kérdés: a szerelemnek azonnal ki kell alakulnia, vagy hosszabb idő után is megjelenhet?

Sőt, nem is gondolták volna, hogy egyszer komolyabb lehet a kapcsolatuk. Ám a közös élmények, egész éjszakán át tartó beszélgetések és az intimitás megjelenése után kialakult náluk is ez a csodálatos érzelem. A szerelem ugyanis egy kötelék, ami fokozatosan alakul ki két ember között. A szerelem az, ami miatt valakit még vonzóbbnak és különlegesebbnek látsz, mint a kezdetekben. A szerelem az, ami nem a semmiből születik, hanem te magad hozod létre. A szerelem lényegében az elköteleződés egyik formája.

Vagyis mostantól ne ijedj meg, ha egy pasi iránt az első randi alatt nem érzed azt a pluszt. Ha egyébként vonzónak és kedvesnek tartod, és el tudod képzelni, hogy többször is találkozzatok, érdemes adni neki még esélyt. Egy hónap után tudja mindenki igazán eldönteni, hogy összepasszol-e a másikkal; így ha ismerkedsz valakivel, ennyi időt feltétlenül hagyj magatoknak. Ha ezek után sem érzel erősebb köteléket a pasi iránt, kár folytatni, de nagyon sok esetben ennyi idő után kezd el kialakulni az őszinte, tiszta szerelem!