Munkahelyi öltözködés kánikulában

Munkahelyi öltözködés kánikulában

Címlap / Stílus / Divat / Munkahelyi öltözködés kánikulában

Persze tudjuk, hogy legszívesebben bikiniben mennél dolgozni, de ezt sajnos nem teheted meg. De aggodalomra semmi ok, hőség idején is lehet ízlésesen, ám mégis lengén öltözni a munkahelyeden.

A különböző cégeknél, vállalatoknál dolgozóktól megkövetelik az elegáns stílust. Ez legtöbbször a kosztümöt jelenti, amit nagyon könnyen átalakíthatsz nyárias viseletre. Például a szoknyád nyugodtan végződhet közvetlenül a térdeid felett, viszont a miniszoknyát mindenképpen kerüld!

Nagy melegben megválhatsz a blézeredtől is, elég, ha csak egy visszafogott, nőies blúzt vagy topot viselsz. Ez lehet egy egyszerű fehér, szofisztikált stílusú darab vagy ha a munkahely imázsa megengedi, lehetsz kicsit merészebb is és választhatsz különböző pasztell tónusú vagy akár diszkréten mintás blúzokat is. Ha még elegánsabban szeretnél festeni, akkor hordd betűrve a blúzodat vagy a topodat. Arra azonban figyelj, hogy semmiképpen ne legyen áttetsző az anyaga, mert nem éppen egy ízléses dolog, ha az irodában az összes kollégád megcsodálhatja a melltartód színét és fazonját. 


Luca Luca. Michelle Smith. Gretchen Jones

Ami pedig a cipőt illeti, ragaszkodj a magassarkúhoz, de nem muszáj a hagyományos körömcipőnél maradnod. Vegyél fel egy szolid, nyitott orrú szandált, ami stílusában passzol az öltözékedhez. Természetesen az ékszereidet és ennek megfelelően válaszd ki! Egy apró köves fülbevaló hozzáillő nyaklánccal és karkötővel remek kiegészítői lehetnek a szettednek. A hangsúlyos, feltűnő darabokat inkább hagyd meg az esti partira.

Akkor is van megoldás, ha unalmasnak találod a klasszikus szoknya-blúz párosítást. Manapság egyre kedveltebbek a könnyű, nyári szövetnadrágok, amik számtalan variálási lehetőséget biztosítanak. Válassz egy semleges színű darabot, például egy drappot vagy bézsszínűt és párosítsd egy csinos, szintén szolid árnyalatú, derékban megkötős blúzzal. Az egyszerűbb fazonút feldobhatod egy kis méretű virágos kitűzővel, de választhatsz enyhén fodrosat is, ehhez azonban ne viselj se nyakláncot, se kitűzőt, mert túl sok lenne már.

Szintén remekül passzolnak a szövetnadrágokhoz a rövid ujjú, szűkített szabásvonalú ingek. Ezekből is részesítsd előnyben a pasztell árnyalatúakat, az anyagot tekintve pedig nagyon elegáns lehetsz, ha szaténinget veszel fel. Trendi leszel, ha felveszel hozzá egy derékövet, ami már évek óta tartja magát a divatvilágban. Sőt, blúzokhoz is passzinthatod, ugyanolyan csinos viselet. Természetesen a szövetnadrághoz is magassarkú cipő dukál, más fazonnal nem is mutatna előnyösen.

Ruhát is nyugodtan felvehetsz, ha nagyon nehezen bírod a kánikulát. Arra figyelj, hogy szolid árnyalatú és lehetőleg szövetanyagból készült legyen. A lenge, mintás nyáriruhák bármilyen kényelmesek és szellősek, nem valók az irodába. Ugyanígy a pánt nélküli, vállat szabadon hagyó darabok sem megengedettek. Válassz egy elegáns, szűkített fazont, aminek az egyszerűségét ellensúlyozhatod pár diszkréten feltűnő ékszerrel. Magassarkút passzints a ruhádhoz, ami lehet a klasszikus körömcipő vagy egy nyitott orrú szandál.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!