Kiderült, hogy káros, ha a munkád a hobbid. Ezért baj, ha a kettő ugyanaz

Kiderült, hogy káros, ha a munkád a hobbid. Ezért baj, ha a kettő ugyanaz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Kiderült, hogy káros, ha a munkád a hobbid. Ezért baj, ha a kettő ugyanaz / 2. oldal

Azért buktatók is lehetnek

Sikereinek külső elismerése mélyebb szinten is fontos lehet. Az iparági társak elismerése a munkádért kifizetődő, és ezt az elismerést nem feltétlenül kapod meg minden területen.

A valóságban, ha valaki a szenvedélyéből karriert épít, az komplikációkkal is jár.

Először is, a kedvtelésből folytatott hobbik vagy érdekek űzése másként éreztetheti magát, amikor a „munka” hatáskörébe kerül át. Amikor üzletet építesz, elkerülhetetlen, hogy a hobbiddal kapcsolatban olyan dolgokkal is foglalkozz, amelyek nem feltétlenül okoznak örömet, például bértárgyalások vagy leltározás.

Egy üzlet kiépítése komoly, szívós munkát igényel, ami mentálisan megterhelő lehet. A kudarcokat pedig még nehezebben viselheted és jobban a lelkedre veheted őket, ha valami olyasmit érintenek, ami számodra fontos és amit az identitásod részének tekintesz. Nem is beszélve arról, hogy ha egyszer a hobbidat a munkáddá fordítod, nem lesz mibe menekülni és mivel levezetni a feszültséget, ami a munkaórák során felgyűlik benned. Sokaknak okoz nehézséget, hogy csak és kizárólag az alkotás öröméért foglalkozzanak a hobbijukkal, ha egyszer abból bevételi forrást hoztak létre.

Amikor a szenvedélyed a hivatásoddá válik, az egyensúlyok is nagyon könnyen elmosódnak: nehéz megtalálni a határt a munka és a magánélet, a munkaórák és a szabadnapok között.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ezeket a határokat mindenképpen és világosan jelöld ki magadnak. Ha ezeket betartod, akkor a megfelelő keretek között a hobbiból lett üzlet sok örömet hozhat neked. De hogy dolgoznod nem kell majd, arra azért inkább be számíts.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást