A módszer, amivel egy nyaralás árát is meg tudod spórolni!

A módszer, amivel egy nyaralás árát is meg tudod spórolni!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A módszer, amivel egy nyaralás árát is meg tudod spórolni!

Ha a mindennapokban előtted lebeg a cél, és sok kicsiből rakod össze, akkor rögtön könnyebb dolgod van, mintha egyszerre kellene kifizetned a nyaralás árát. Lássuk, hogyan spórolhatsz egyszerűen az utazásaidra!

Ismerd a költségvetést!

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, a költségeid helyes kezelése. Ha még nem vezeted rendszeresen és pontosan a havi kiadásaidat, akkor azt javasoljuk, hogy legalább egy-két hónapig próbáld ki ezt a módszert.

Lehet ez egy papírra felrajzolt táblázat vagy egy excel tábla, amin a kiadások és a bevételek oldalt elkülönítve vezetsz minden tételt, de ha ezt túl bonyolultnak tartod, akkor egy applikációban is számon tarthatod a költséeidet.

A lényeg csupán annyi, hogy felismerd, hogy melyek azok a tételek, amikre esetleg túl sokat költesz, és melyek azok, ahol spórolni tudsz.

 

Add ki az egyik szobád

Ha olyan lakásban laksz, ahol van egy plusz szoba, amit nélkülözni tudsz, esetleg sokat utazol vagy csak egy szabad kanapéd van, akkor lehet, hogy érdemes elgondolkoznod a kiadáson.

Ha kellene egy kis plusz bevétel, sőt szeretsz külföldi fiatalokkal találkozni, akkor tedd fel a lakásod Airbnb-re vagy hirdesd a szabad kanapéd Coachsurfingen.

Az is jó opció, ha állandó lakótársat keresel, persze csak ha úgy érzed, hogy nem zavarna, ha innentől kezdve kevesebbet lennél egyedül, azaz mindig lenne társaságod. Ha csak azt a pénzt, amit ezzel keresel, félreteszed, már közelebb vagy ahhoz, hogy szuper nyaralást tervezhess.

 

Spórolj a kocsidon!

Bár egy kocsi kényelmes, főleg ha sokat használod és már hozzászoktál, de nagyon sok pénzt el is visz a hétköznapokban. Ha úgy érzed, hogy elég lenne, ha a családban eggyel kevesebb autó lenne, meg tudod osztani a pároddal az autót vagy át tudsz térni carsharingre, tömegközlekedésre vagy biciklire, akkor érdemes megfontolni, hogy eladd az autód.

Ha a korábban említett költségvetésben úgy látod, hogy elég nagy összeget tudnál spórolni az autódon, és a nyaralás mégis jobban cseng, akkor miért ne? Nem kell persze örökre megválni az autós léttől, ha egy kicsit egyenesbe jönnek a dolgok, akkor befektethetsz egy új autóba!

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást