8 modern felújítós tipp, amivel lenyűgöző konyhád lehet

8 modern felújítós tipp, amivel lenyűgöző konyhád lehet

Címlap / Otthon / Dekor / 8 modern felújítós tipp, amivel lenyűgöző konyhád lehet

A konyha talán az a helyiség az egész házban, aminek biztosan jól áll az ultramodern kialakítás. Ha ez a stílus tetszik, és szívesen átalakítanád kicsit a konyhádat, inspirálódj az alábbi ötletekből!

A klasszikus fekete-fehér

Ezzel a színkombinációval nem igazán tudsz mellélőni, ráadásul adja magát, hogy modern és letisztult lesz tőle a konyha.

Érdemes vigyázni az arányokra, nehogy túl hidegnek tűnjön a helyiség – hacsak, persze, ez a célod, mert akkor nyugodtan dolgozhatsz több fehérrel, és kevesebb feketével is.

A sok fekete berendezés akkor adja ki magát igazán, ha kicsit nagyobb a konyha, különben összenyomja a helyiséget, erre is érdemes figyelni.

 

Megint divat a fényes felület

Főleg fehérben mutat igazán jól, ha modern és letisztult konyhát akarsz, de valójában bármilyen színben választhatod a fényes felületű berendezéseket, mindenhogy modern hatásuk lesz.

Az ilyet ráadásul könnyebb is tisztítani, hiszen könnyen lejön róla a kosz, ha pedig rendben tartod, mindig patyolattisztának fog látszani a konyhád.

 

Használd a tengerkéket!

A tengerkék vagy tengerzöld árnyalatából adódóan nagyon szépen mutat a konyhában, és, ha ügyesen választod meg a bútorokat vagy a csempét, amivel be szeretnéd vezetni a színt, nagyon modern hatást is kelthet.

Csak figyelj arra, hogy ne legyen túl rusztikus, vagy túl műanyag a hatása.

 

Beton a konyhában

Elég furcsán hangzik, de a beton használata a konyhában nagyon jól is el tud sülni.

A lényeg az, hogy nem kell túlzásba vinni, elég egy-két helyen bevezetni az anyagot, nagyon modern és különleges hatást fog kelteni.

Meg persze az anyag összetételéből adódóan nagyon szívós és tartós, ezért nem kell aggódni, hogy hamar cserélni kell.

 

Nem kell hanyagolnod a faanyagot

Hiába gondolná az ember, hogy a fa inkább hagyományos stílusú konyhákhoz illik, valójában lehet nagyon modern is, csak tudni kell használni.

Az árnyalatokkal és a megmunkálással lehet játszadozni, a világosabb fafélék például rendszerint nagyon szépen mutatnak a modern hangulatú konyhákban, kifejezetten a fényes, világos felületekkel kombinálva.

 

Játssz a tükrökkel!

Nemcsak a fürdőszobába vagy az előszobába érdemes tükröket rakni, a konyhában nagyon modern hatást kelthetnek, és ha megfelelően megerősítjük őket, nem kell rájuk jobban ügyelni, mint egy hagyományosan használt anyagra.

Választhatunk tükröződő polcokat, csempét, de akár valódi tükröket is elhelyezhetünk a helyiségben, mindegyik megoldástól kicsit különlegessé válik a konyha.

 

Válaszd a szürkét!

Talán nincs elegánsabb és mutatósabb szín a szürkénél az egész világon – ha nem így gondolod, akkor még nem láttál szépen összerakott, a szürke különböző árnyalataiban játszó konyhát.

Az árnyalat előnye az, hogy a különböző árnyalatokat úgy lehet használni, hogy azok ne tűnjenek túl harsánynak – ezt más színről nem igazán lehet elmondani.

 

Csempézz le egy egész falat!

Nagyon új megoldás, de mindenképpen mutatós, és szintén letisztult, ha nemcsak a konyhabútor közötti részt, de az egyik egész falat is lecsempészed, persze egy visszafogottabb színű és formájú csempével.

A látvány kicsit meghökkentő, de mindenképpen nagyon minimál, tökéletesen illik egy modern stílusú konyha hangulatához.

A legjobb talán az, ha fehérben vagy feketében gondolkozol – ezekkel nehéz ugyanis mellélőni.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást