Életmód / Lélek / Stílus / Test

Mitől annyira nőiesek egyes nők? Ezt a 7 titkot tudják

Ugyanakkor a nőkön hatalmas nyomás van, hogy sokáig gyönyörűek maradjanak, függetlenül attól, hány évesek. A jó hír, hogy ez a nőiesség mindenkiben ott van, a rossz viszont az, hogy a nőiessé válás egyfajta folyamat és lépésről lépésre végig kell járni a siker érdekében. 

Ahhoz, hogy igazán nőies lehess, meg kell értened sőt, szeretned, élvezned személyiséged lágyabb, finomabb, táplálóbb, örömtelibb oldalát – éppen ezért van az, hogy sokan az anyává válásnak köszönhetően érzik úgy, hogy kiteljesednek. Ekkor engedik meg maguknak, hogy időnként érzelmileg is kicsit „elgyengüljenek”, többet szeressenek, törődjenek másokkal. Ugyanakkor messze nem kötelező mindenkinek anyának lennie ahhoz, hogy felébressze a benne rejlő nőiességet. Viszont az öntudatossághoz nem árt, ha az alábbi titkokat te is közelebbről ismered. Nézzük, mit tudnak az igazán feminin nők!

A benső szépségükre koncentrálnak

Egy nő megnyerő kisugárzása által képes szavak és különösebb külső adottságok nélkül is bevonzani a figyelmet és csodálatot. Nem számít, hogy éppen hány éves vagy, mert minden kornak megvan a maga szépsége – és persze minden életkorban keresnek vonzó partnereket az emberek. A belső fényed növelését előtérbe kell helyezned, hiszen csak ezen keresztül tud átragyogni az igazi nőiesség.

De mi kell ehhez? Célok kitűzése, a szeretni adás képessége, az (ön)elfogadás, a magaddal és másokkal való törődni tudás.

Lassítás

Amikor a nőies energiáid kerülnek előtérbe, akkor észrevehetően lelassulsz. Megszáll egyfajta nyugodt magabiztosság, harmónia, nem sietsz sehova. Ezt a harmóniát azonban valószínűleg észre se veszed akkor, ha állandóan rohansz, folyton elfoglaltságot keresel magadnak. Persze, a feladatokat meg kell csinálni, a célok el kell érni, de a mindennapos szélmalomharc nem hozza meg azt a belső béke érzését, ami által igazán nőies lehetne a kisugárzásod.

Sőt, ennek éppen ellenkezőjét hozza el… Ahelyett, hogy mindig valamit keresnél, valamivel lefoglalnád magadat, törekedj rá, hogy legyen lehetőséged megismerni önmagadat és időnként kicsit befelé fordulj – ez automatikusan nyugodtan lassulással jár.

Könnyedek tudnak lenni

A könnyedebb, játékosabb mentalitás nem gyerekes, hanem nőies, szeretnivaló. Amikor felnövünk, automatikusan megkomolyodunk, de a felelősségteljes gondolkodás és viselkedés nem jelent egyet azzal, hogy minden játékosságot, könnyedséget száműznünk kell. A játékosság egyfajta lágyabb, fogékonyabb energiát feltételez, és ez nem csupán szórakoztató, hanem nagyon szerethető, nőies dolog is egyben.

Jason Yoder/unsplash.com

A szeretet ereje

Sokak számára a nőiesség egyet jelent a szeretettel, ami nem is csoda: gyakran az anyai gondoskodással hozzuk összefüggésbe a két energiát. Szeretni kockázatos, hiszen sérülést okozhat, de egy igazi nő tudja, mekkora mázlista az, akivel szóba áll.

Ez persze feltételez egy jó adag önbizalmat, de ez egyébként is elengedhetetlen a megfelelő kisugárzáshoz, a nőiesség megéléséhez.

Elég csak arra gondolnod, hogy a törtető, másokat semmibe vevő magatartásmód senkinek sem szimpatikus, végképp nem kellemes, nőies magatartás. Innen már egyértelmű, hogy ha a célod a nőiesség, akkor neked az út másik felét kell járnod. A mások felé való nyitottság, mások érzéseire való fogékonyság kifejezetten vonzó, nőies tulajdonság.

Kapcsolódnak a testükhöz

Az érzékiség az öngondozás része, és érzékinek lenni nagyon nőies – ezért annyira fontos, hogy elégedett legyél a külsőddel és mindent megtegyél azért, hogy jól érezd magadat a bőrödben. Sok kreatív módon javíthatod a testeddel való kapcsolatodat.

Mindenkinek más válik be – van, akinek fejben kell átállítania magát, másnak inkább az életmódváltás hozza meg a várva várt sikert.

Mindenesetre a női test egyszerűen csodálatos és hihetetlen dolgokat tud véghez vinni, többek között létre tud hozni és táplálni képes egy új életet. Mindenképpen több figyelmet kell szentelned arra, hogy jóban legyél a testeddel!

Tisztelik a szexualitásukat

Bár sokan szeretnék azt elérni, hogy a nők tárgyiasítsák magukat és tárgyként tekintsenek a testükre, akik nem állnak ellen a csábításnak, valójában éppen az igazi vonzerejüket, nőiességüket veszítik el. A női szexualitás manapság sok szempontból árucikk lett, ahelyett, hogy egyfajta ajándék, különleges dolog lenne.

A szexualitás tiszteletben tartása az egyik legjobb módja annak, hogy nőiesebb lehess, hiszen erőt és megbecsülést ad az, hogy nem kaphat, nem nézhet meg intim helyzetben akárki – sőt! Ennek persze feltétele az, hogy te is megbecsüld magadat és a szeretkezést, a külsődet pedig soha ne használd fel annak érdekében, hogy előrébb juss a céljaidat illetően. 

Tudnak hallgatni

Szó sincs arról, hogy a nők vonuljanak háttérbe, hiszen sok szempontból még így sem vagyunk egyenrangúak a férfiakkal. Ugyanakkor tény, hogy a nőies energiák egyik kulcsmomentuma a (meg)hallgatás. Ahogy a törtetés esetében, úgy a beszélgetések során sem a nőiesség árad majd belőled, ha mindenkit magad mögé utasítasz a hangoskodásoddal.

Éppen a figyelmes hallgatással, kedvességgel, mosolygással tudod felhívni magadra a figyelmet és ezzel még előnyhöz is juthatsz.

Például azzal, hogy te sokkal tovább tudod őrizni a titokzatosságodat, mint azok, akik folyton hangoskodnak. Kevesebb szóra van szükség ahhoz, hogy jól kommunikálj, a túl sok beszéd könnyebben sodor veszélyes helyzetekbe, védekezésre, bezárkózásra késztethet, ez pedig nem lehet cél. A hallgatás nem jelent egyet a passzivitással. Hallgatni azokat, akiket szeretsz, gyönyörű, nőies minőség.