Mire jó a jersey anyag – felhasználás és varró tippek

Mire jó a jersey anyag – felhasználás és varró tippek

Címlap / Otthon / Dekor / Mire jó a jersey anyag – felhasználás és varró tippek

Kezdő varróként biztosan számos kérdésed van a szükséges eszközök, a választható anyagok széles kínálata és a technikák kapcsán. Ez teljesen érthető, hiszen sok ismeret szükséges már az egyszerűbb projektek elkezdése előtt is. Ebben a cikkben összeszedtük neked, hogy az egyik igazán gyakran használt anyag, a jersey milyen projektekhez és miért ideális. Nézzük tehát meg együtt, hogy mit is érdemes tudni róla. (x)

Jersey anyag felhasználása

A jersey anyagot leginkább ruhákhoz használjuk, tehát lakás dekorációhoz, például függönyhöz vagy terítőhöz nem igazán szokás választani. A jersey lényegében körkötött kelme, gyapjúból, műszálas anyagból vagy selyemből. Azonban ma már gyakran keverve is gyártják, pamut és gyapjú vagy pamut és műszál felhasználásával.

Megtalálható puhább és nyúlékonyabb, valamint kicsit vastagabb és kevésbé nyúlékony változatban is. Ezek közül mindig az adott varrási projekt segít majd eldönteni, hogy melyiket érdemes választani. Az üzletek kínálatában az egyszínű és a mintás jerseyk is széles skálában érhetők el, tehát biztosan találsz majd a stílusodhoz illő darabot.

A jersey anyag előnyei

Legnagyobb előnye, hogy igazán nyúlékony és viszonylag laza, légáteresztő anyag. Emiatt az ebből készült ruhák kényelmes és könnyed viseletet eredményeznek. Valamint, kevésbé gyűrődnek és szép az esésük – emiatt elegánsabb ruhákhoz is gyakran használják, legyen szó akár kosztümről vagy zakóról. 

Ha sikerült találni egy DIY varró projektet, amely jersey anyagot igényel, könnyedén beszerezheted a Bubulakovo.hu oldalon, és már kezdheted is a varrást. Nagy előnye a fentieken felül, hogy könnyű vele dolgozni, tehát kezdők számára is nagyszerű választás lehet. Kezdhetsz például egy pulóverrel, amely viszonylag egyszerű szabásmintákkal is remek végeredményt biztosít majd. Számos színben és mintában találhatsz majd jersey anyagot, tehát biztosan a személyiségedhez és ruhatáradhoz illő ruhadarab lesz a végeredmény! Bátran próbálkozz tehát a számodra legjobban tetsző projekttel.

A fotó forrása: Bubulakovo.hu

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!