Mióta otthonról dolgozol, sokat stresszelsz? Meglepődnél, mi okozhatja!

Mióta otthonról dolgozol, sokat stresszelsz? Meglepődnél, mi okozhatja!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Mióta otthonról dolgozol, sokat stresszelsz? Meglepődnél, mi okozhatja! / 2. oldal

Home office a pihenő övezetben

Mivel sokan még mindig otthonról dolgoznak, fontos megemlíteni, hogy a dolgozósarok elkülönítése is rendkívül fontos tényező. Ha abban a helyiségben végzed a napi 8 óra munkádat, ahol utána relaxálsz, pihensz, tévézel, sokkal nehezebb lesz kettéválasztani a munkát és a szórakozást.

Ezzel az a baj, hogy nem tudsz koncentrálni a melódra, és folyton eltereli a figyelmedet a tény, hogy inkább valami mást csinálnál. A gond, hogy amikor nem tehetjük azt, amit szeretnénk, sokkal frusztráltabbak leszünk. Pláne, ha azt látjuk, hogy a párunk vagy a gyermekeink épp lustálkodnak, tévéznek. Ilyenkor érthető, hogy te is csatlakoznál inkább hozzájuk!

Otthoni iroda
istockphoto

Befejezetlen projektek

Ugye, hogy mennyivel rosszabb egy olyan helyiségben dolgozni, ahol még nincsenek lefestve a falak, mint egy, már elkészült szobában? Az agyunkat stresszeli, ha olyan dolgok vesznek körül minket, amelyek nincsenek befejezve, és ez még az apróságokra is igaz.

Ha elkezdtél összerakni egy polcot, és félbemaradt este, úgy reggel nehezebb lesz figyelned a munkádra. Folyamatosan az jár majd a fejedben, hogy előbb le kéne tudni azt, amit elkezdtél. Ugyanez még egy puzzle képre is igaz: amíg ki nem raktad, de folyton a szemed előtt van, sokkal hamarabb stresszes leszel munka közben is. Minden, még be nem fejezett projektedet vigyél el ilyenkor szem elől, hogy ne tereljék el a figyelmedet!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást