A minimalista hálószoba is lehet szép – trükkök, ha nem szereted a túl sok kacatot

A minimalista hálószoba is lehet szép – trükkök, ha nem szereted a túl sok kacatot

Címlap / Otthon / Dekor / A minimalista hálószoba is lehet szép – trükkök, ha nem szereted a túl sok kacatot

Egyre inkább hódít a minimalizmus, ami nem is csoda: a fogyasztói társadalom folyamatosan arra késztet minket, hogy vásároljunk, így annyi cucc halmozódik fel, hogy már frusztrálja az embert. Ez lehet az egyre népszerűbb minimalizmus háttere – ráadásul nem is baj, ha nem vesszük annyi kacattal körbe magunkat. Ha te is szeretnél megszabadulni a felesleges dolgaidtól, rendezd be így a hálószobádat!

Először is, dobj ki vagy ajándékozz el mindent, amit nem használtál az elmúlt egy évben!

Igaz ez ruhákra, füzetekre, kacatokra, arra a színes tollkészletre, amit megvettél, aztán utána a fiók mélyére süllyesztettél.

A „csak jó lesz majd valamire” felfogást engedd el, a lényeg, hogy minél kevesebb felesleges cuccod maradjon, és minél több olyan, amit tényleg használsz.

Így könnyebb lesz létezni egy helyiségben, mert nem érzed úgy, hogy ellep a rengeteg kacat.

 

Ne felejtsd el: a minimalizmus nem egyenlő a ridegséggel!

Lehet úgy minimál a hálószobád, hogy közben meleg színeket használsz, így nem lesz rideg és barátságtalan a szoba (bár hideg színekkel sem feltétlenül az).

Egy-egy melegebb árnyalatú ágytakaró, néhány növény, egy-két vidám kép sokat dob az összhatáson anélkül, hogy újra kacattal teli lenne a helyiség.

 

Koncentrálj az ágyra!

Mivel a hálószobának nagyon meghatározó része az ágy, ezért sokat haladhatsz azzal, ha már ezt a bútort is a minimalizmus jegyében választod ki.

Legyen minél egyszerűbb, letisztult, kerüld az élénk színeket, sőt – az is megoldás, ha nem is veszel ágykeretet, hanem saját magad oldod meg egy matraccal és raklapokkal.

Persze az ágypártiaknak is van bőven miből válogatniuk.

 

Óvatosan a színekkel!

A minimalizmus nem csak azt jelenti, hogy minél kevesebb kacatod van, hanem azt is, hogy száműzöd a színes, össze-vissza mintás dolgokat a helyiségből.

Próbálj törekedni a természetes színekre, azokból is inkább egy tónusra, vagy ha nagyon színpárti vagy, egynél többet ne igazán vezess be a helyiségbe, különben nem lesz annyira minimalista a hangulata.

 

Használj növényeket!

Ha félsz attól, hogy ridegnek, személytelennek fog tűnni a szobád, mindenképp szerezz be néhány növényt, ami feldobja a hangulatot!

A zöld minden színösszeállításhoz megy, és egy kicsit barátságosabbá teszi a helyiséget.

Bármilyen furcsa, még a kaktuszok is működhetnek, ezektől sem lesz hidegebb a szoba.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást