Még mindig szeretjük a komolyzenét!

Még mindig szeretjük a komolyzenét!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Még mindig szeretjük a komolyzenét!

Lehet, hogy egy Verdi vagy Rossini teszten elbuknánk, a komolyzenét viszont ennek ellenére is tudjuk értékelni.

Úgy tűnik, Bartók és Kodály hagyatékamég mindig itt van valahol, köztünk. Ezt tükrözi legalábbis a Budapesti Fesztiválzenekar és az Index online 18.000 fő részvételével készült felmérése, melyből kiderült, hogy a komolyzene magyarok körében meglepő népszerűségnek örvend! Nézd csak: 

Ráadásul nem csak hallgatni szeretjük, de valamicskét értünk is a klasszikus zenéhez. A megkérdezettek 55 százalékának legalábbis még mindig menne a szolmizálás, három válaszadóból pedig ketten mondták azt, hogy játszottak már, vagy játszani fognak valamilyen hangszeren. Ez azért elég szép eredmény, igaz?

A pozitív képet mégis árnyalja kicsit, hogy a hazai zeneoktatás színvonalával már többen elégedetlenek voltak, pedig mint kiderült, a klasszikus zene iránti nyitottság sokakban meglenne. Éppen ezért a Fesztiválzenekar – a kutatás eredményeinek tükrében – úgy döntött, elhagyja a hagyományos koncerttermeket, és elérhető közelségbe hozza az élő muzsika varázsát minden érdeklődő számára, egy csodás zenei ünnepen.  A Családi Piknikre június 7-én vasárnap kerül sor a Millenáris Parkban, ahol a hagyományos Kakaókoncert mellett Hangszerkóstoló és gyerekopera-előadás is várja a kicsiket és a nagyobbakat. Ha ti is szeretitek a klasszikus zenét, ezt a programot ne hagyjátok ki!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!