Stílus / Divat

Még mindig divat a norvég minta – Így hordd!

A norvég minta néha kicsit háttérbe szorul, de igazából soha nem megy ki a divatból. Idén télen különösen divatosnak számít ez a kötési forma, de nem árt odafigyelni, hogy milyen ruhadarab melyik részén alkalmazzuk.

Mellek

A norvég minta általában vastagabb fonálból készült pulóvereken jelenik meg.
A vastagság és a minta optikailag kicsinyíti a mellet, ezért kismellű nőknek nem ajánlott, hogy a mell résznél használják ezt a díszítést. Összenyomja, szinte eltünteti ugyanis a kebleket.

Felkar

Sok nő küzd azzal a problémával, hogy az ideálisnál vastagabb a felkarja.
Nekik érdemes kerülni az olyan pulóvereket, amelyeknek a karjára került a norvég mintázat, mivel az oda irányítja a figyelmet, és a valósnál nagyobbnak mutatja a felkart.

Derék

A derekat éppúgy szélesíti a norvég minta, mint a felkart, ezért érdemes óvatosan bánni vele.
A derekunknál csak akkor viseljük, ha karcsú derekunk van, de készüljünk fel, hogy az anyag vastagsága miatt még így is erősít valamennyit.

Vállak

Ha szélesebb a hátunk, erősebbek a vállaink, akkor a norvég mintát nem biztos, hogy nekünk találták ki.
A fiú testalkattal rendelkező hölgyek azonban bátran válasszák a vállnál vízszintes vonalban mintázott megoldásokat, mivel ezek optikailag karcsúsítanak.

Csípő

A csípőre ugyanaz a szabály, mint a vállaknál. Vagyis ha szélesebb a miénk a kelleténél, akkor ne viseljünk itt norvég mintás díszítést.
Ha azonban keskeny és szögletes a csípőnk, és kerekíteni szeretnénk azt úgy, hogy egyben a derekunk is karcsúbb legyen, akkor a norvég minta biztosan jó választás lehet.

Kiegészítők

A norvég minta nem csak a felsőkön, de a kiegészítőkön is megjelenik idén. Bátran válasszuk ezt a kesztyűnk vagy a sapkánk díszítésére, mindig vidám, egyben nőies hatást érünk el vele.
Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba: alapszabály, hogy összesen két fajta ruhadarabon jelenjen meg egyszerre. Annyin viszont bátran, bármikor!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást