Mindenkinek ez jut eszébe a babról

Mindenkinek ez jut eszébe a babról

Címlap / Életmód / Receptek / Mindenkinek ez jut eszébe a babról

Sokan szeretjük ezt az élénkzöld, szabályos formájú, kemény és bársonyos tapintású zöldséget. Alacsony a kalória tartalma. Káliumban, kalciumban és rostban bővelkedik. Serkenti a májműködést és gyulladáscsökkentő hatású. Már őseink is előszeretettel fogyasztották.

Hozzávalók:

50 dkg zsenge zöldbab só 3 dkg vaj 3 evőkanál zsemlemorzsa 12-15 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A megtisztított és 2-3 centiméteresre vágott zöldbabot enyhén sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük. 

Egy serpenyőben 3 dekányi vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

A vajas morzsában átforgatjuk a zöldbabot.

Megszórjuk koktélparadicsommal és tálaljuk.

Nem csak vegetáriánusoknak ajánlom ezt az ételt. Forró nyári napokon akár fő fogás is lehet a vajas-kotélparadicsomos zöldbab.

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!